Sor Lucía Caram: "S'ha creat un camp de concentració amb esclaus assalariats"

Entrevistem a Sor Lucía Caram, que ha vingut a Sant Cugat per debatre sobre les polítiques socials

Sor Lucía Caram s'ha convertit en un referent mediàtic gràcies a les seves contínues aparicions en mitjans de comunicació. El seu discurs, de caràcter social i molt dur amb la corrupció política i del sistema, l'ha situada com una de les portaveus de la indignació.

Aquest dimarts, dia 7 d'abril, Sor Lucía Caram ha vingut a Sant Cugat convidada per Convergència i Unió, que ha organitzat un debat sobre polítiques socials.

Darrerament, el discurs imperant és que ja s'ha superat la crisi. Què n'opina?

Suposo que uns pocs estan sortint de la crisi i els que mai van tenir crisi, ara estan millor. Però les bones notícies encara no han arribat als qui més pateixen.

L'atur està baixant. Això és una bona notícia.

La majoria de llocs de treball que s'estan creant són amb contractes escombraries. De fet, s'està parlant de treballadors pobres. El mercat laboral ha creat un camp de concentració amb esclaus assalariats. Amb el sou de molta gent, és impossible mantenir una família.

Vostè col·labora en menjadors socials. Com valora aquesta situació?

Em sembla una vergonya que s'hagin d'obrir menjadors socials: la gent hauria de poder guanyar-se el pa amb la seva feina. Però dit això, la solidaritat de la gent és impressionant. És un escàndol que hi hagi gent que no tingui diners per menjar, i alhora hi hagi tant de malbaratament d'aliments.

Ve a un acte de Convergència i Unió, un partit que situaríem al centre dreta. Aquest discurs social és compatible amb un partit que se situa aquí?

A vegades hi ha governs que diuen que són d'esquerres, però jo no he vist, per exemple en el Tripartit, les polítiques socials que s'estan fent ara tot i les retallades que s'han fet, amb les quals no estic d'acord. CiU és un partit de dretes? Potser ho era abans, però avui crec que l'esquerra i la dreta no ho podem diferenciar tant.

Li ha comportat problemes dins de l'església els seus discursos?

Les pressions que estic rebent últimament són del govern espanyol. El Papa Francesc ha renovat el discurs i ha recuperat l'esperit social de l'evangeli. Jesús, abans de morir, diu que el pa és per partir-lo i compartir-lo i aquest és el missatge. Fa uns anys, el meu discurs social incomodava també a l'església, però ara ja no. Ara, molesta molt més al govern perquè estic denunciant la corrupció, el frau...

Podreu llegir l'entrevista completa a Sor Lucía Caram al DIARI de Sant Cugat d'aquest divendres.

 
Comentaris

Destaquem