Soto del Real requisa "El Jueves" a Romeva per ser "políticament incorrecta"

Institucions penitenciàries també li confisca els subratlladors grocs

La direcció del centre penitenciari de Soto del Real continua la seva ofensiva de control amb els presos polítics que van arribar-hi divendres de cara a començar el judici. Si només arribar no els van permetre entrar a les cel·les els ordinadors personals -on hi tenen els 60.000 folis de la causa- les requises han continuat. Segons ha pogut saber El Món, la direcció del centre ha requisat al conseller d'Exteriors, Raül Romeva, la revista satírica "El Jueves" al·legant que és una publicació "políticament incorrecta".

Fonts properes a Romeva expliquen a El Món i detallen que no només se li va requisar la revista humorística sinó tot allò que "ensumés a groc" com ara roba. La prohibició de tenir res groc ha arribat a límits que freguen el surrealisme;  com exemple, al conseller li han retirat els subratlladors grocs tipus fosforescent. A banda, de no deixar passar coses de color groc, els greuges s'amplien en constatar que no tenen calefacció a la nit o cortina a la dutxa.

L'entorn dels presos s'han indignat amb aquestes condicions imposades i més quan els ordinadors van ser permesos per una interlocutòria de Pablo Llarena, això sí, sense accés a Internet. La defensa dels presos va recórrer la decisió i aquest dilluns la presó els tornarà els ordinadors després que els serveis de seguretat del centre hagin inspeccionat el seu contingut.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem