Herrada (Junts) s'acomiada de l'EMD per ser comissionada per Valldoreix a l'Ajuntament

El president de l'EMD de Valldoreix diu que no tenia constància d'aquest nou càrrec i reitera que el seu interlocutor ha de ser l'alcalde de Sant Cugat

Susana Herrada (Junts) ha renunciat a l'acta de vocal de l'EMD de Valldoreix per assumir el Comissionat per a les Relacions amb Valldoreix de l'Ajuntament de Sant Cugat, un càrrec de nova creació del govern santcugatenc de Junts i Esquerra. Adrian van der Hoeven substituirà a Herrada com a vocal juntaire a l'EMD, mentre que Bernat Gisbert assumirà el càrrec de portaveu. 

L'exvicepresidenta de l'EMD serà l'encarregada de gestionar les relacions de l'Ajuntament de Sant Cugat amb Valldoreix, que està presidit per Juanjo Cortés, que encapçala un govern d'ERC, CUP i PSC. Es tracta d'un càrrec de designació directa del govern santcugatenc, amb un sou de 40.674 euros bruts anuals per una dedicació del 80%. Segons han explicat diverses fonts al TOT, la seva tasca serà principalment d'assessorament a alcaldia sobre Valldoreix.

El president de l'EMD ha assegurat que no se l'havia informat d'aquest nou càrrec i que el seu interlocutor haurà de ser l'alcalde de Sant Cugat.

La resposta del president de Valldoreix

A preguntes de l'expresident Josep Puig, l'actual president de l'EMD, Juanjo Cortés, ha estat molt contundent sobre la nova figura del Comissionat. Així, ha assegurat que el govern municipal de Sant Cugat no l'ha informat: "No s'ha parlat amb mi i no se m'ha fet cap consulta". "Desconec la seva finalitat", ha afegit. 

Juanjo Cortés: "Les relacions han de ser directament entre l'alcalde de Sant Cugat i el president de l'EMD"

A més, Cortes ha emfatitzat que "les relacions han de ser directament entre l'alcalde de Sant Cugat i el president de l'EMD". Amb tot, ha emplaçat a abordar el tema en una futura reunió amb l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

Al torn del públic, l'expresident Josep Puig ha criticat la nova figura i considera que ha estat "imposada" des de l'Ajuntament: "Jo no l'acceptaria".

16 anys de vocal a Valldoreix

Així, Herrada s'ha acomiadat de l'EMD durant la Junta de Veïns d'aquest dijous, després de 16 anys com a vocal, dos a l'oposició i onze als govern de Convergència i Junts. Durant l'últim mandat va ocupar el càrrec de vicepresidenta i en les eleccions del 28 de maig de 2023 va ser la presidenciable de Som Valldoreix, candidatura que comptava amb el suport de Junts i PDeCAT. Va perdre davant de Juanjo Cortés, de Valldoreix Plural, grup impulsat per ERC, PSC, CUP, En Comú i entitats veïnals.

Herrada: "Avui acaba una etapa a l'EMD de Valldoreix. Ha estat un plaer treballar pel meu poble"

"Avui acaba una etapa a l'EMD de Valldoreix. Ha estat un plaer treballar pel meu poble", s'ha acomiadat Susana Herrada durant la Junta de Veïns, assegurant: "Em poso a disposició del president i vocals. Per mi, la prioritat sempre serà defensar Valldoreix".

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, també ha tingut paraules d'agraïment per Herrada: "Són 16 anys com a vocal d'aquesta casa: li agraeixo el seu servei al nostre poble. Li desitjo molta sort i que pugui aportar coses positives per Valldoreix a la seva nova etapa. Valldoreix mereix que treballem plegats i aconseguim els majors beneficis per la ciutadania".

Polèmica a Sant Cugat

El nomenament de Susana Herrada com comissionada per les relacions amb Valldoreix va aixecar moltes crítiques de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Cugat. "És una atrocitat democràtica", va denunciar la socialista Elena Vila, que ho veia com un moviment per "coaccionar" al nou govern de Valldoreix, que està integrat per ERC, PSC i CUP. El cupaire Marco Simarro va criticar que es nomeni Susana Herrada, la "principal adversària política" del president de Valldoreix: "Si Herrada hagués guanyat, existiria aquest comissionat?".

Per Ramon Gutiérrez (En Comú) és tracta d'una decisió "antidemocràtica": "La persona que ocuparà aquesta tasca va ser la que va perdre les eleccions a Valldoreix. Pot tenir intencions de tornar-se a presentar el 2027 i tindrà un alliberament polític i un sou que serà equiparable al president de l’EMD per fer una feina d’oposició a Valldoreix, però pagada pels diners de Sant Cugat. Em sembla un autèntic despropòsit".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem