Temes urbanístics i de sostenibilitat centren la primera audiència pública de 2023

El Govern reactiva el programa solidari Recooperem i el col·lectiu Arran obre el seu torn amb pancartes reivindicatives

En el primer ple municipal de l'any, aquest dilluns 16 de gener, l'audiència pública ha tractat temes municipals, judicials i de sostenbilitat. Destaquen la recuperació del programa Recooperem i la reivindicació del col·lectiu Arran.

En nom de l'Assemblea pel Clima, Joan Casanova ha parlat de la situació del programa Recooperem, un projecte de reaprofitament alimentari, i la seva implantació als centres municipals de Sant Cugat. La regidora de Sostenibilitat i Juventut, Alba Gordó, ha explicat que l'arribada de la pandèmia va dificultar la posada en marxa del programa. També ho dificulta l'àmplia interacció de sectors que hi participen. Tot i això, anuncia bones notícies: "Ja hi ha disponibilitat per començar el programa a l'Escola Collserola i estan pendents l'Escola Pi d'en Xandri i l'Escola Joan Maragall".

Quan ha estat el torn de Berta Vidal, del col·lectiu Arran Sant Cugat, un grup de joves del públic s'ha aixecat amb pancartes reivindicatives. A continuació, ha qüestionat els ideals d'esquerra i PSC davant la nova reforma del Codi Penal i esmenta que hauran de fer front a la nova tipificació per desordres públics. El tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha contestat: "La protesta, sempre que sigui cívica, és legítima i, per tant, no trencant la convivència ni saltant-se les lleis. No ens sentim intimidats, i menys quan ens tiren carbó".

Saida Lanau, una veïna de l’avinguda de la Piscina, exposa que els veïns fa 9 anys que esperen la millora del carrer i sol·liciten una reunió tècnica per fer seguiment del projecte. Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge ha donat resposta: "Des del Govern, som molt conscients de l’estat del seu carrer i molts d’altres. A la Floresta i a Les Planes encara hi ha molts carrers que estan en mal estat. En funció de les capacitats de l’Ajuntament anem fent millores en els barris. Estem fent un tema de priorització”.

Silvia Tusell, candidata de Valents a Sant Cugat, ha reivindicat un tema històric al municipi com és la presència d'uns jutjats d’instrucció i de primera instància a la ciutat, ja que els tràmits que s’hi haurien de tractar s’han de realitzar als jutjats de Rubí.

Des de Junts per Sant Cugat, Josep Arcas ha tornat a fer menció a la piulada que va fer Pere Soler, tinent d'alcaldia, on quantificava en més de 100 mil euros anuals les pintades a la via pública dels col·lectius Arran i Hora Bruixa. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha respost de manera breu: "No parlem de piulades de Twitter".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem