Un 90% dels santcugatencs està bastant o molt satisfet de viure a Sant Cugat

Els veïns del Parc Central, Coll Favà, l'Eixample i Torreblanca són els que millor puntuació donen a la ciutat; els veïns de la Floresta i les Planes, els que menys

Un 90% dels santcugatencs i santcugatencs està bastant o molt satisfet de viure a la ciutat, segons es desprèn de l'Observatori Sociològic de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Concretament, els ciutadans puntuen el municipi amb una nota de 8,1 sobre 10. Una puntuació que no presenta grans variacions, ja que des del 2010 aquesta nota s'ha mogut entre el 7,8 i el 8,3.

Un 1% dels santcugatencs es considera gens o poc satisfet de viure a Sant Cugat, mentre un 8% ho qualifica com a regular. La majoria de veïns i veïnes, un 55,6%, està bastant satisfet de la ciutat i la puntua entre un 7 i 8. Un 35% n'està molt satisfet.

Pel que fa a l'evolució del darrer any, un 40% dels santcugatencs considera que la ciutat ha millorat, un altre 40% la veu igual i un 18% creu que ha empitjorat.

Diferències per barris i ideologies

La puntuació més baixa a la ciutat arriba, com ja és habitual, dels barris dels afores de Sant Cugat. Així, els veïns i veïnes de La Floresta, les Planes i Valldoreix puntuen la ciutat amb un 7,8; la mateixa puntuació que li donen els habitants del barri de Sant Francesc-Monestir. A l'altre extrem hi ha els veïns i veïnes dels barris del Parc Central, Coll Favà, l'Eixample i Torreblanca; que són els que valoren millor la ciutat amb una nota de 8,3.

Una dada a destacar és que els simpatitzants d'una ideologia de dretes són els que estan més satisfets de viure a Sant Cugat, amb una puntuació de 8,5. En canvi, els santcugatencs que s'identifiquen amb posicions d'esquerra puntuen la ciutat amb un 7,9.

Finalment, els majors de 65 anys és el grup d'edat que està més satisfet de viure a Sant Cugat, mentre que els joves d'entre 25 i 34 anys són els que ho estan menys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem