Una cinquantena de persones es concentren a l'EMD de Valldoreix pels presos polítics

Una altra concentració en favor dels jordis, 5 mesos després del seu empresonament, s'organitza aquest mateix divendres a les 20h a la plaça de la Vila

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Valldoreix i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sant Cugat han organitzat una concentració pels empresonaments de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC respectivament. El confinament es va dur a terme el 16 d'octubre passat per part de la justícia de l'estat espanyol.


L'acte, que ha tingut lloc a les 19 h d'aquest divendres 16 de març davant l'EMD Valldoreix, ha aplegat al voltant de cinquanta persones en resposta al manteniment dels líders de les entitats catalanistes a la presó de Soto del Real (Madrid) des de fa 5 mesos. Maria Creixell, representant del Comitè de Defensa per la República, i Xavier Palet, coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana a Valldoreix, han fet parlaments en solidaritat amb els presos i les seves famílies.


"La pancarta que avui l'ANC de Sant Cugat dóna al CDR i l'EMD de Valldoreix, no només vol reclamar la llibertat pels quatre presos polítics, sinó la llibertat de tot un poble" ha destacat Palet, que ha volgut afirmar que l'objectiu del govern espanyol és "aixafar-nos com a país i com a poble". Per la seva banda, Creixell, ha deixat clares les demandes del CDR, en aquest sentit: "exigim l'alliberament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras i la retirada dels càrrecs a les persones encausades".


D'altra banda, a l'acte s'ha penjat una pancarta a l'EMD Valldoreix en favor dels presos polítics i, de la mà del grup Ments Perdudes, s'ha cantat "L'Estaca", de Lluís Llach, i "Empordà", de Sopa de Cabra. A l'acte també han parlat Òscar Martí i Carme Galindo, dos dels santcugatencs investigats per la justícia espanyola del Bloc Florestà, que han volgut llegir un manifest en favor dels investigats per la causa independentista.


A les 20 h d'aquest divendres, 16 de març, està convocada una altra concentració pels jordis a la plaça de la Vila de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem