Unanimitat per controlar la cotorra argentina

S'aprova al ple municipal una moció institucional proposada per Ciutadans per controlar la cotorra argentina com a espècie invasora

El Ple municipal ha aprovat el 18 d'octubre una moció per controlar la cotorra argentina, una espècie invasora a Sant Cugat. La proposta del grup municipal de Ciutadans ha tingut tots els regidors a favor.

La moció presentada pel partit taronja exposava que la importació de la cotorra argentina va ser molt popular els anys setanta i vuitanta. El document explica que una parella de cotorres argentines pot arribar a una longevitat de fins a vint anys de vida i fa una posada anual de sis a vuit ous, de manera que en poc temps la seva població augmenta exponencialment. "Precisament és aquest creixement exponencial el que suposa una amenaça per als ecosistemes. També produeix efectes negatius en la salut de les persones, causen problemes de soroll i insalubritat als carrers a conseqüència dels seus excrements".

Ciutadans exposa que les accions que es prenguin han d'estar coordinades entre totes les administracions, i "és urgent la posada en marxa d'un Pla d'Actuació en l'àmbit nacional per acabar amb aquest problema mediambiental que el dia d'avui està totalment descontrolat".

Per tot això, el Ple ha aprovat per unanimitat impulsar un sistema de gestió i control de la població d'espècies invasores per tal de frenar la seva expansió, realitzar una planificació de la composició i estructura de l'arbrat urbà de parcs i jardins, i instar el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya perquè, en virtut de les seves competències, elabori un Pla supramunicipal de contenció d'aquesta espècie.

A més, s'acorda seguir treballant des del departament de Parcs i Jardins, l'àrea de Medi Ambient i la resta d'agents de Sant Cugat implicats en aquest aspecte, portant a terme les actuacions necessàries per a frenar l'expansió de la població de cotorres argentines a nivells controlables que no generin problemes ni molèsties, i col·laborant amb e veïnat de la ciutat per evitar qualsevol possible perill de caiguda de nius a la via.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem