Unanimitat per donar més participació a infants i joves

La Moció Institucional aprovada al ple municipal pretén incorporar els infants i joves a la presa de decisions, així com treballar en el seu dret al medi ambient i en la seva salut mental

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat la moció pel Dia Universal de la Infància, proposada per Junts x Sant Cugat. Els acords inclouen donar més participació a infants i joves i treballar en el seu desenvolupament digne.

La moció redactada pel grup municipal de Junts exposa que l'educació influeix en el nostre desenvolupament, i que la infància "és una etapa vulnerable". El document reivindica que els infants "no haurien de ser qui lluités per un món millor" i que la crisi de la Covid-19 pot tenir conseqüències imprevistes en aquest col·lectiu. S'acullen als drets de la canalla a la vida, la salut, l'educació, el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i al fet que les seves opinions siguin escoltades, i destaca que invertir en la infància és invertir en la societat.

Per aquests motius, la moció institucional acorda ampliar l'abast de l'Observatori sociològic incloent consultes sobre la ciutat i els seus serveis a persones de menys de 16 anys, incloure el Consell dels Infants i el Consell de Joves com subjectes actius en el procés de participació sobre el disseny dels projectes relacionats amb la millora de la ciutat, treballar amb els infants, joves i agents educatius un programa de reflexió sobre el dret al medi ambient i la ciutat, i instar al departament de Salut a incrementar els serveis relacionats amb la salut mental dirigits a infants i joves.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem