Unanimitat per la transparència sobre el seguiment de les mocions aprovades al ple

L'objectiu és que tothom pugui estar informat del procediment que segueixen els acords municipals

Els grups municipals volen estar informats trimestralment sobre el grau d’execució, les actuacions iniciades, les incidències, i en el seu cas, els motius del no compliment de les mocions aprovades mitjançant les Comissions informatives. Una informació que volen que arribi de manera clara a la ciutadania amb l'objectiu de ser transparents.

Així s'ha decidit aquest dilluns, 21 de desembre, al Ple Municipal a instància de Ciutadans, Convergència i ICV-EUiA. Una moció que s'ha aprovat per unanimitat després de rebutjar les esmenes presentades per ERC-MES.

Des de Convergència han defensat que ja s'està informant del seguiment de les mocions, i han votat en contra de les esmenes tot i que s'han sumat a la moció. ICV ha vist convenient la moció ja que “la falta de transparència crea desafecció entre els ciutadans” i “cal evitar que això passi”.

 

Per la seva Banda, ERC-MES ha qualificat de positiva la moció perquè “servirà per a què les mocions aprovades es compleixin, i la seva execució sigui més transparent”. També a favor s'han posicionat PP, PSC i CUP.

D'aquesta manera, amb l'acord pres aquest dilluns, les mocions aprovades s’inclouran a la futura Seu Electrònica de l’Ajuntament, i el Portal de la Transparència contindrà un enllaç directe a aquest apartat de la Seu. Fins al moment en què es posi en marxa la futura Seu Electrònica de l’Ajuntament, les mocions aprovades s’han d’incloure al Portal de la Transparència.

Per a garantir la participació ciutadana, el dret a la informació i la màxima transparència, des del nou Portal de la Transparència les associacions, els col·lectius o la ciutadania en general, han de poder sol·licitar informació mitjançant correu electrònic o ordinari sobre el grau de compliment íntegre o parcial de les mocions.

El ple en imatges.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem