Unanimitat del Ple municipal per homenatjar les víctimes de la Guerra Civil i dictadura

Sant Cugat durà a terme anualment actes, activitats o accions de difusió pel Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura

Les Corts Generals han aprovat recentment la nova Llei de Memòria Democràtica, que contempla declarar el dia 31 d’octubre com a "Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura". Sant Cugat s'ha adherit durant el ple municipal d'octubre a aquesta commemoració, amb una moció institucional que compta amb el suport de tots els regidors.

En una delcaració institucional, el Ple Municipal defineix Sant Cugat com una ciutat que comparteix "els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició que han de presidir les polítiques públiques relatives a la memòria democràtica". Una de les eines per dur-ho a terme és la constitució en el cartipàs de la regidoria de Memòria Històrica.

La commemoració d’aquests dies de memòria contribueix a "mantenir viu el record del significat i la transcendència dels fets commemorats, i de la dignitat de les víctimes, tant entre la ciutadania actual com en el futur". Així, Sant Cugat durà a terme anualment, des d’aquest 2022, actes, activitats o accions de difusió.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem