Unes 300 persones donen suport a Torra i reivindiquen "resistència a l'opressió"

Prop de 300 santcugatencs i santcugatenques s'han concentrat a la plaça de la Vila contra la inhabilitació de Quim Torra

Part de la població catalana s'ha manifestat el dilluns, 28 de setembre, per tal de fer costat al president -ja cessat- de la Generalitat, Quim Torra, i, a la vegada, protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que l'inhabilita. Una sentència que inhabilita a Torra en relació amb la pancarta de 'Llibertat presos polítics' que no va despenjar a temps del Palau de la Generalitat a petició de la Junta Electoral Central.

"Una causa general contra l'independentisme"

Així, a Sant Cugat, com a arreu del país, s'ha muntat una concentració davant de l'Ajuntament, en la qual han participat unes 300 persones, que han mantingut la distància de seguretat. Durant la concentració, s'han llegit els manifestos d'Òmnium Cultural, d'ADIC i de l'ANC de Sant Cugat.

El d'Òmnium Cultural, llegit pel seu president, Jaume Angerri, ha volgut denunciar l'existència d'"una causa general contra l'independentisme", a banda de mostrar suport al president cessat, Quim Torra: "Davant d'aquest nou atac dels poders de l'Estat, volem expressar el nostre suport al president Torra", ha llegit Angerri.

D'altra banda, el manifest d'Òmnium destaca també el paper de la ciutadania: "Només les catalanes i els catalans tenim la potestat de decidir el nostre futur. Mai renunciarem a defensar els nostres drets i llibertats".

Acusacions de "feixista" per a Felip V

Més dur ha estat el manifest de l'ANC de Sant Cugat, que tot i tenir la possibilitat de llegir el que l'ANC ha posat a disposició de les seves seccions territorials, n'ha volgut elaborar un de propi força contundent: "El rei Felip V és curt de gambals i un feixista", diu el manifest, en el qual també s'apunta que "l'únic camí que ens queda és la resistència a l'opressió".

Per acabar, el manifest de l'ANC de Sant Cugat, que ha estat llegit per Francesc Salvador, assenyala que "tenim el deure d'exercir el nostre dret a l'autodeterminació".

La concentració ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha estat present en la manifestació, així com diferents regidors d'ERC-MES, Junts per Sant Cugat i la CUP-PC: "El que ha passat avui (la inhabilitació de Torra) és clarament un atac frontal als drets més fonamentals, com el dret a la llibertat d'expressió i, per tant, un atac frontal a la democràcia", ha dit Ingla als mitjans locals.

Mireia Ingla ha destacat també el fet que la sentència s'hagi fet pública abans que la revés la defensa de Torra: "Tots aquells principis més elementals de la democràcia, de l'estat de dret i de la separació de poders, l'Estat espanyol no els defensa", ha assenyalat.

Cal destacar que l'alcaldessa ha anunciat un ple municipal extraordinari per tractar la inhabilitació de Torra: "Portarem una moció que anirà en la línia de condemna a la inhabilitació del president". Un ple que, tal com ha explicat Ingla, serà el divendres 2 d'octubre.

Més info: L'alcaldessa, Mireia Ingla, anuncia un ple extraordinari per la inhabilitació de Torra

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem