Valldoreix amplia el pressupost de 2022 per invertir en urbanització i projectes solidaris

Tot i l'abstenció del PSC i les queixes de Ciutadans, la Junta de Veïns ha aprovat la moció

La Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar dijous 17 de març una modificació pressupostària per cobrir projectes que no s'havien tingut en compte en el pressupost pel 2022. El grup municipal del PSC i Ciutadans van protestar per la forma com s'han pres aquestes decisions, "sense voluntat de negociar", tot i que van acabar abstenint-se i votant a favor respectivament.

La segona fase d'urbanització del carrer del Nard és la partida més gran d'aquesta modificació, afegint 867.000 € al projecte. Aquesta va ser la principal queixa de Susanna Casta, portaveu del PSC, que va abstenir-se a la votació.

Com ja es va arrossegant des de fa dos plens, la reforma estructural i la climatització de la piscina de Valldoreix s'inclou en aquests canvis, dotant de 482.000 € el pressupost.

Altres calaixos importants del nou pressupost són la gestió de les aigües residuals del torrent de Can Badal, amb 357.000 €, la segona fase de millora de l'enllumenat públic, amb 107.000 €, i una reforma a la plaça de Sant Jaume demanada pels veïns amb una recollida de signatures: "Els veïns s'han queixat que els cotxes que corren molt, i farem una plataforma única a la plaça per solucionar-ho", va explicar Susana Herrada, vocal del govern. Aquestes obres tindran un cost de 13.000 €.

Les noves inversions també inclouen l'augment del 2% de sou que s'ha aprovat a nivell estatal pel 2022 i contempla els treballadors municipals de la vila, sumant un total de 43.869 €. 

A més, es contractarà un servei de topografia extern per analitzar determinats expedients, amb una partida de 2.500 € i es destinarà una partida de 4.300 € a entitats benèfiques, com Fons de Cooperació per Ucraïna, Polseres Candela, Women Evolution, i el sopar del Rotary Club Sant Cugat per la pòlio. 

La presentació d'aquests canvis pressupostaris va anar a càrrec de Susana Herrada ja que la vocal d'Economia, Elena Degollada, no va poder assistir a la sessió plenària per motius de salut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem