Valldoreix aprova els sous dels vocals amb l'oposició en contra

El Ple extraordinari de la Junta de Veïns de l'EMD celebrada aquest dijous, 25 de juny, ha servit, entre d'altres per aprovar els nomenaments dels membres de les àrees de govern

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, rebrà una retribució anual de 43.710 euros en règim de dedicació exclusiva amb una dedicació de 37,5 hores. Els vocals Susanna Herrada i Joaquim Castelló rebran 26.100 euros anuals per una dedicació de 28,12 hores setmanals, i Xavier Gavaldà i Bernat de Gisbert rebran 15.500 euros anuals per una dedicació parcial de 18,75 hores setmanals.

Per la seva banda, els vocals que no tinguin dedicació exclusiva ni parcial rebran 240 euros per assistència als Plens i 200 euros per assistència a les Juntes de Portaveus o a la Comissió Especial de Comptes.

Aquestes retribucions són les que s'han aprovat al Ple extraordinari de la Junta de Veïns de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix celebrat aquest dijous, 25 de juny. Unes retribucions aprovades amb l'oposició a l'equip de govern en contra. D'aquesta manera, ERC-MES, CUP-PC i Ciutadans han votat en contra.

Ferran Margineda (CUP) ha argumentat la seva oposició tot dient que “l'augment d'aquesta partida sols per als membres de govern no ens sembla apropiada tenint en compte que la tendència és a la inversa”. Igualment, ha afegit que “se'ns fa difícil d'entendre per la ciutadania quan se li ha d'explicar a un treballador públic que té el sou congelat”.

Per la seva banda, Noël Climent (ERC) ha mostrat el seu “descontent” ja que “no podem estar parlant de participació constantment en campanya, i després prendre aquesta decisió de manera unilateral”. En aquest sentit ha apuntat que “la gent del carrer, ningú dubta de la voluntat de treballar pel poble, però que sí que es veu de manera barroera el fet d'augmentar els salaris dels membres de govern”.

Finalment, Susana Casta (Ciutadans) ha apuntat que “per a mi ja és una sorpresa el fet de cobrar, perquè em pensava que no, però em sembla excessiu el sou del president”.

El primer Ple del mandat

El Ple es constituïa el 13 de juny. FOTO: Lali Puig

El Ple extraordinari de la Junta de Veïns ha comptat amb la presència de tots els càrrecs electes a excepció de Xavier Humet (Procés Constituent) que ha excusat la seva assistència. Amb una hora de durada, la sessió ha servit també per aprovar els càrrecs dels vocals de l'EMD, així com la constitució dels grups municipals.

També s'ha nomenat el tresorer de l'EMD, càrrec que ostentarà Xavier Gavaldà, i s'ha aprovat la creació i composició de la comissió especial de comptes.

Pel que fa a la declaració de compatibilitat de Josep Puig com a president de l'entitat i administrador de l'empresa privada en la que exerceix la seva activitat professional, aquesta s'ha aprovat per 4 vots a favor, amb l'oposició d'ERC i CUP, i l'abstenció de Ciutadans.

La sessió ha finalitzat amb l'aprovació de la modificació pressupostària amb els vots a favor de l'equip de govern i Ciutadans, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de la CUP.

 
Comentaris

Destaquem