Valldoreix aprova el projecte d’urbanització de l'aparcament de Can Cadena

L'EMD de Valldoreix també ha aprovat una moció de rebuig a la sentència "contra el català" i per l'aplicació d'un impost de circulació per l'AP7

La Junta de Veïns de Valldoreix ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització de l'àrea d'aparcament de la plaça de Can Cadena, que ha estat promogut per l'EMD. L'aparcament funcionarà com una zona verda, on el veïnat de Valldoreix pagarà un preu més baix que la resta.

El projecte ha estat redactat pel Taller d'Arquitectura i Territori amb un pressupost total que ascendeix 773.736 euros. L'àmbit del projecte comprèn una superfície de 6.222 m² i contempla un doble accés, des de la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer i des de la carretera de La Floresta.

L'objectiu del projecte és la urbanització de l'àrea d'aparcament, amb rasants, pavimentacions i serveis dels vials destinats a circulació i estacionament, així com del tractament dels itineraris de vianants i dels espais lliures enjardinats. El projecte genera dues àrees d'aparcament, una de 132 vehicles amb accés des de la rambla Mossèn Jacint Verdaguer, i una elevada de 38 vehicles, amb accés des de la carretera de La Floresta.

L'aparcament de Can Cadena de Valldoreix fa mesos que està en funcionament de manera provisional FOTO: Artur Ribera

L'aparcament de Can Cadena de Valldoreix FOTO: Artur Ribera

Recàrrega elèctrica

El projecte preveu sis places equipades amb recàrrega elèctrica i sis places per a persones amb mobilitat reduïda. Les obres són conformes amb la qualificació de Sistema de serveis tècnics i amb les determinacions del Pla especial d'assignació d'usos de serveis tècnics a l'entorn de la plaça de Can Cadena. Només falta sol·licitar un informe a la Generalitat de Catalunya, al Departament de Polítiques Digitals i Territori, a Serveis Territorials a Barcelona, a la Concessionària de la Generalitat de Catalunya i al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Pel que fa a les afectacions de l'entorn, desapareixerà el quiosc de flors de la rotonda de Can Cadena. El Govern informa que el contracte arrendatari està caducat i no caldrà pagar indemnització.

La moció ha estat aprovada amb dues abstencions. Susana Casta, vocal del PSC, s'absté preocupada per com serà l'execució. José Miguel García, portaveu de Ciutadans, li dona suport: "Seria adequat tenir el projecte per poder votar".

El català a l'escola

El Ple de la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix també ha aprovat una moció presentada per JuntsxValldoreix i la CUP-PC de rebuig a la sentència del 25% de castellà a les aules. Els defensors de la moció al·leguen que només el "53% de joves domina el català, i el 19% de joves de l'Àrea Metropolitana de Barcelona l'usa de manera habitual". La moció s'ha aprovat amb l'abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem