Valldoreix confeccionarà un pla d'equipaments amb participació ciutadana

La Junta de Veïns de Valldoreix s'ha celebrat aquest dijous, dia 21 de gener

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat per unanimitat iniciar el procés de redacció d'un pla d'equipaments que defineixi les necessitats i prioritats de la vila pels pròxims deu anys. La proposta, sorgida d'una moció presentada per ERC-MES, CUP-PC i C's, ha comptat amb el suport del govern municipal de Convergència i ha tirat endavant.

"Estem a favor de fer un pla d'equipaments, és indispensable", ha indicat el vocal d'Economia i Participació, Xavier Gavaldà. La moció aprovada acorda "elaborar un pla d’equipaments per Valldoreix, pels pròxims 10 anys, com a eina de planificació global que reculli totes les necessitats i disponibilitats a l’àmbit de Valldoreix en matèria d’equipaments i que proposi un pla d’inversions a curt, mitja i llarg termini, per adequar i optimitzar les dotacions existents i si cal crear-ne de noves".

A més, la intenció és obrir un procés participatiu perquè siguin els ciutadans els que analitzin i detectin les necessitats que té Valldoreix pel que fa a equipaments. L'equip de govern ha mostrat la seva voluntat en redactar el pla durant el 2016.

Un dels reptes del pla d'equipaments serà definir i acabar de determinar projectes d'envergadura com el de la nova centralitat, el de Can Monmany o el de l'estació. A més, també haurà de marcar els usos que se li donaran a la parcel·la que l'EMD ha expropiat al costat de la seva seu, on hi havia el garden.

Altres mocions valldoreixenques

Valldoreix s'ha posicionat en contra de l'acord marc del servei de menjadors en centres escolars públics, impulsat per la Generalitat de Catalunya i que també ha rebut l'oposició tant de l'Ajuntament de Sant Cugat com de la Coordinadora de les AMPA. Així ho han acordat tots els partits polítics amb representació a la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix, celebrada aquest dijous, dia 21 de gener.

"El servei de menjador escolar esdevé un espai educatiu, i que per tant, ha d’estar alineat i ser coherent amb el projecte educatiu de centre", exposa la moció, aprovada per C's, ERC, CUP-PC i Convergència. I és que una de les crítiques és que amb el nou acord marc, les AMPA perden poder de decisió en el servei de menjadors i, segons exposen els detractors, la qualitat del servei se'n pot veurà perjudicada. Per això, Valldoreix ha instat al Departament d'Ensenyament a revisar aquest acord marc.


D'altra banda, i com també va fer Sant Cugat, Valldoreix ha aprovat una moció institucional de condol per la mort de l'Alan Montoliu i de condemna a la transfòbia. Tots els partits polítics van acordar mostrar el seu "rebuig a la transfòbia latent a la societat i condemnar tota discriminació per raó d'identitat de gènere o expressió de gènere".

A més, s'ha aprovat revisar el conveni i la subvenció al Cau Amic, amb l'objectiu d'augmentar el suport de l'EMD a aquesta entitat que treballa en favor dels animals abandonats. Alhora, s'ha acordat ampliar els horaris del punt de lectura, biblioteca, que hi ha a la seu de l'EMD.

La Junta de Veïns

L'EMD també ha aprovat aquest dijous dur a terme l'expropiació del garden situat al costat de la seu de l'EMD de Valldoreix, a la rambla Mossén Verdaguer. El preu d'expropiació, ja previst al pressupost valldoreixenc del 2016, és de 270.000 euros aproximadament.

Xavier Gavaldà ha explicat que serà el pla d'equipaments el que haurà de definir els usos que tindrà. Des de CUP-PC, Ferran Margineda, ha demanat que es pugui utilitzar ja la nau on hi havia el garden, però des del govern han comunicat que s'hauran de fer les remodelacions necessàries per poder obrir complint totes les normatives de seguretat.

 
Comentaris

Destaquem