Valldoreix mostra el seu suport als CDR i es declara antifeixista

Diferents membres del Comitè de Defensa de la República han assistit a la Junta de Veïns

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha mostrat aquest dijous, 17 de maig, el seu suport als Comitès de Defensa de la República. Ho han fet a proposta de la CUP-PC, amb el suport d'ERC-MES i de l'equip de govern, i el vot en contra de Ciutadans.

D'aquesta manera, la Junta considera que "una democràcia de qualitat ha de basar el seu funcionament en l'obediència de la voluntat lliurement expressada pels ciutadans en les diverses eleccions; en la flexibilitat i adaptabilitat de la llei per adaptar-se a l'evolució de les societats i als mandats que emanen de la voluntat popular; en el respecte i no criminalització de les idees divergents; en una separació de poders reals i en la resolució política basada en el diàleg i l'acord dels problemes polítics".

De la mateixa manera, s'han posicionat en contra del 155, exigint "l'arxivament de totes les causes obertes contra activistes dels CDR" i denunciant "la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional". Igualment, s'han compromès a "col·laborar en la defensa de les valldoreixenques i valldoreixencs que vegin vulnerats els seus drets polítics".

Anna Canó (Ciutadans) ha mostrat el posicionament contrari de la seva formació a l'acord per considerar que "hi ha moltes formes de violència", fent referència a comportaments i amenaces. Noël Climent (ERC-MES) ha defensat la proposta de la CUP-PC dient que "la violència ve de qui l'exerceix", assenyalant com a tal "les persones que estan a la presó sense judici".

Durant el debat de la moció, diferents membres del CDR han assistit a la sessió, mostrant cartells de "Tots som CDR".

Més mocions

moment de la Junta de Veïns del mes de maig de 2018. FOTO: C.Caballé

Durant la Junta de Veïns també s'ha acordat declarar Valldoreix Vila Antifeixista. S'ha fet a proposta d'ERC-MES, i amb el suport de CUP-PC i l'equip de govern, i amb l'abstenció de Ciutadans per incloure el concepte de sobiranisme en la moció, tot i subscriure que la vila sigui considerada Antifeixista.

Amb aquest acord, entre altres, es faran campanyes de neteja de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètica, religiosa o cultural, així com tallers, exposicions i xerrades sobre antifeixisme i multiculturalitat.

 
Comentaris

Destaquem