Valldoreix mostra públicament el seu rebuig a la criminalització de l'independentisme

La Junta de Veïns de l'EMD ha refusat una moció de Ciutadans per condemnar la violència i el terrorisme i n'ha aprovat una de no criminalització de l'independentisme

L'EMD de Valldoreix s'ha posicionat clarament a favor de l'independentisme en relació als fets que en els últims dies han passat a Barcelona i a altres ciutats catalanes, amb protestes i aldarulls per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem, que va fer-se pública el dilluns 14 d'octubre.

Es refusa una moció per condemnar "la violència i el terrorisme en democràcia"

Amb tot, Ciutadans presentava una moció amb l'objectiu de condemnar públicament la violència i el terrorisme en democràcia, en referència als aldarulls dels darrers dies i a les detencions de fa aproximadament un mes de 9 persones, que segons la justícia espanyola preparaven alguna mena d'acció com a resposta a la violència.

Aquesta moció ha estat descartada, amb els vots contraris de Junts per Valldoreix, la CUP i ERC-MES, l'abstenció del PSC i el vot favorable de la vocal del partit taronja. Els partits que hi han votat en contra han argumentat que la moció pretenia relacionar l'independentisme amb la violència.

Se n'aprova una per la no condemna de l'independentisme

D'altra banda, s'ha aprovat una moció més referent a la qüestió nacional, presentada de Junts per Valldoreix, per la no criminalització de l'independentisme: "Tothom ha de poder fer política lliurament", ha dit el vocal de Junts, Bernat Gisbert.

En la mateixa línia ha seguit el discurs del vocal de la CUP, Ferran Margineda: "Sempre es posen sota el paraigua de la llei, i la llei no és democràcia", ha dit mirant a Ana Cano (Cs). En aquest sentit, Margineda ha assenyalat que "són llei que han caducat". A més, el vocal de la CUP ha volgut deixar clar que "la violència comença amb les càrregues policials, i els joves només es defensen".

ERC-MES, sota el discurs de Jaume Sanmartí ha demanat "diàleg", i ha recordat que "no es pot acusar de terroristes a persones que no s'ha demostrat que ho són", fent referència al cas de Tamara Carrasco. Així, ha defensat que "el moviment independentista és un moviment eminentment pacífic".

Per la seva banda, Susanna Casta (PSC), ha assenyalat que "cal deixar treballar a la policia", afegint que "tots hem vist les imatges de les fogueres, de les seves fogueres".

Ana Cano (Ciutadans), ha assenyalat que la moció "parteix d'idees que són falses", i que "es persegueix, en tot cas, a aquells que se salten la llei i realitzen accions punibles". Per últim, Cano ha entonat que "no hi ha hagut una criminalització de l'independentisme" i que la justícia espanyola "fa la seva feina". La vocal de Ciutadans ha sentenciat que "les imatges de violència hi són".

 
Comentaris

Destaquem