L'EMD Valldoreix vol 'fer poble' amb el nou Pla de Joventut 2022-2025

El Pla de Joventut de Valldoreix que és "el més realista possible" amb "acciones perfectament executables"

El vocal i portaveu municipal de Junts per Sant Cugat-Valldoreix, Bernat Gisbert i Xavi Tercero, de l'empresa Quòrum Consultors, han presentat el nou Pla de Joventut de Valldoreix 2022-2025. Un pla dissenyat conjuntament amb els joves de Valldoreix per "fer poble" i que el jovent se senti partícip de tot el que es fa al territori. El document parteix d'un procés participatiu que ha recollit l'opinió de 350 joves a través d'enquestes online, sortides al carrer i entrevistes a diferents col·lectius i entitats joves del poble.

Segons ha explicat el vocal, els àmbits que més preocupen als joves de Valldoreix són la salut, la situació econòmica familiar i la situació laboral. Sobre aquests preceptes s'ha creat el Pla de Joventut de Valldoreix que és "el més realista possible" amb "acciones perfectament executables" ha assenyalat Tercero.

Presentació del Pla de Joventut a l'EMD Valldoreix. FOTO: EMD Valldoreix

Presentació del Pla de Joventut a l'EMD Valldoreix. FOTO: EMD Valldoreix



El pla pretén "definir polítiques de l'EMD en matèria de joventut dels propers anys". En l'actualitat, la població jove a Valldoreix representa el 20,2% de la població del municipi, que segons Gisbert "està molt descentralitzat perquè no hi ha un centre neuràlgic on es pugui trobar". Per tal de millorar la participació i implicació del jovent a Valldoreix s'implementarà un bus nocturn a demanda per connectar millor els barris més allunyats de l'estació i s'establirà una programació d'oci nocturn, previsiblement al Casalet. A més, i aprofitant l'espai de l'Arnau Cadell, oferiran més tallers i xerrades de prevenció d'actituds masclistes així com fomentar l'esport i els hàbits saludables o la participació i pertinença a través d'una Taula Jove.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem