Valldoreix reclama el final de la guerra a Palestina

CUP i ERC s'abstenen a la proposta de Junts, ja que entenen que no recull el context històric del conflicte entre Israel i Palestina

"Demanem que s'aturi la guerra, es retornin els ostatges i s'iniciïn les converses per una pau duradora a la regió". És el missatge sobre el conflicte entre Israel i Palestina que ha volgut enviar l'EMD de Valldoreix a través d'una moció de Junts, que ha comptat amb el suport del PSC, PP, Valldoreix Plural i VOX. Esquerra i CUP s'han abstingut, argumentant que el text proposat no aprofundeix en el context històric de l'actual situació.

"Condemnem els atacs terroristes del 7 d'octubre a ciutadans d'Israel i les desastroses conseqüències que han ocasionat"

Bernat Gisbert (Junts) ha recordat que a Valldoreix hi ha una comunitat jueva "molt important", assenyalant que la vila acull l'escola Hatikva. "Donem suport als nostres veïns afectats per la barbàrie ocasionada pel grup terrorista Hamas", ha emfatitzat. Així, el text mostra la "condemna" a uns "atacs terroristes" que "estan derivant en una espiral de guerra que només porta desgràcia, destrucció i dolor". "Condemnem els atacs terroristes del 7 d'octubre a ciutadans d'Israel i les desastroses conseqüències que han ocasionat", apunta la moció.

"Reclamem als líders mundials que treballin sense aturador fins a assolir un alto el foc, així com una solució duradora que permeti la convivència en pau dels ciutadans d'Israel i de Palestina", afegeix el text, que es posiciona a favor de la convivència i el "reconeixement mutu": "La població de Palestina té dret a viure en el seu propi territori i a desenvolupar-se en pau, convivència i construir el seu estat".

Dubtes d'Esquerra i CUP

Des d'ERC i la CUP han lamentat que la moció no aporti més context sobre el conflicte. "Les causes venen de molt lluny. Voldríem una moció equilibrada pels dos bàndols que estan enfrontats", ha reflexionat Ramon Segura (ERC). "La moció no explica l'origen del conflicte, el poble palestí fa molts anys que està patint una persecució i l'estan expulsant del territori", ha afegit Xavier Humet (CUP).

Susanna Casta (PSC) també ha demanat tenir en compte la història de les últimes dècades a la regió, però ha justificat el seu vot favorable: "Qui no pot estar d'acord amb demanar que s'aturi la guerra, retornin els ostatges i que s'iniciïn converses per la pau?".

Des del PP, Carlos Aranguren ha apuntat que cal ser "conscient d'on ve aquest problema" i ha mostrat el seu suport a la comunitat jueva valldoreixenca. "Condemnem sense pal·liatius el terrorisme d'Hamas i, per sobre de tot, condemnem la guerra", ha conclòs Pablo Baucells (VOX).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem