Valldoreix reconeix el dol perinatal, gestacional i neonatal

La moció presentada per ERC-MES ha sigut aprovada per unanimitat a la Junta de l'EMD de Valldoreix

El dol perinatal, gestacional i neonatal ha estat reconegut públicament a l'EMD de Valldoreix, amb una moció presentada per ERC-MES. Totes les forces polítiques han votat a favor durant la Junta d Veïns ordinària de novembre, amb l'esmena de la CUP-PC d'anar més enllà del simbolisme i fer una anàlisi i sol·licitud de més psicòlegs públics.

L’EMD de Valldoreix dotarà el municipi d’un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal en forma d’espai físic al cementeri municipal i realitzarà una cerimònia anual en record d'aquests infants, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, el 15 d'octubre. A més, Valldoreix farà difusió, a través dels seus mitjans de comunicació, de l'existència d'aquesta problemàtica i la creació d’aquest espai de dol.

Lluc Cahís, portaveu d'ERC, ha donat importància a la cura de la salut mental, fent al·lusió a la moció aprovada el ple passat sobre la prevenció al suïcidi juvenil. Susanna Casta, del PSC, i José Miguel García, de Ciutadans, també han ressaltat la importància de reconèixer i treure a la llum aquest patiment.

Què és el dol perinatal, gestacional o neonatal?

La pèrdua perinatal, gestacional o neonatal és una realitat encara sovint molt invisibilitzada socialment i que pateixen moltes famílies en silenci. Segons les dades, l’any 2019 van morir 157 menors d’un any, dels quals 34 abans de les primeres 24h i 96 entre eldia 1 i els 28 dies. Es considera mort gestacional, perinatal i neonatal les pèrdues que es donendurant l’embaràs o en el moment al voltant del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem