Vallès demana a ERC que faci Puigdemont president i no Illa "si té la clau del govern"

L'alcalde ho ha dit en un acte de campanya de Junts per Catalunya en què també s'ha criticat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per "jugar amb la bona fe de la gent i les institucions"

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, demana a ERC que faci president a Carles Puigdemont (Junts) i no a Salvador Illa (PSC) en cas de tenir "la clau" del pròxim govern de la Generalitat. Vallès ho ha dit en un acte de campanya que Junts per Catalunya ha celebrat aquest dilluns, 29 d'abril, al Celler Modernista. L'alcalde ha fet aquest reclam als republicans fent referència a la situació al consistori santcugatenc. "A Sant Cugat podríem haver governat sols, però vam ser generosos i vam obrir el govern a ERC", ha recordat.

L'acte també ha comptat amb els parlaments de Montse Sánchez, alcaldable de Junts a Moncada i Reixach a les darreres eleccions municipals; l'exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró, i la diputada i portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras

La decisió de Pedro Sánchez, al centre del discurs

"Ha quedat clar que el candidat dels socialistes és Pedro Sánchez". Així de contundent s'ha mostrat Míriam Nogueras, que ha centrat bona part del seu discurs en criticar l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de continuar al capdavant de l'executiu després de 5 dies de "reflexió". En aquest sentit, la diputada ha assegurat que Sánchez "ha jugat amb la bona fe de la gent i amb les institucions" amb l'objectiu de convertir les eleccions catalanes "en una batalla entre el PSOE i el PP". 

La diputada de Junts al Congrés, Míriam Nogueras FOTO: TOT Sant Cugat

La diputada de Junts al Congrés, Míriam Nogueras FOTO: TOT Sant Cugat

Davant d'aquesta situació, Nogueras ha defensat que Puigdemont és l'únic candidat que pot frenar "aquesta femta". "Catalunya necessita un president que conegui molt bé qui hi ha a Madrid, que es faci respectar i que no sigui un delegat o un titella del PSOE", ha dit la portaveu de Junts al Congrés. 

Per altra banda, Nogueras ha reivindicat el paper de Junts a la cambra espanyola. "Nosaltres fem polítiques tangibles i no només titulars buits. Junts és l'únic partit que planta cara a l'estat espanyol". 

Els 3 motius per votar Junts

L'exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha estat l'encarregada de donar als assistents a l'acte 3 motius pels quals votar Junts. Ciuró primer s'ha dirigit a aquells que els mou "l'anhel nacional de la independència". Ciuró ha assegurat que cal "restituir el president legítim" a qui van fer fora "els espanyols". En aquest sentit, i ja fent referència al segon punt, l'exconsellera ha apuntat que un govern de Puigdemont "tindrà molta més força i legitimitat per reclamar el que li falta a Catalunya", sobretot fent menció a la qüestió del finançament.

Per últim, i com a tercer motiu, Ciuró ha posat sobre la taula la necessitat d'una llei "per regular la immigració". L'exconsellera ha remarcat que Catalunya "és una terra d'acollida, però necessita les eines per poder integrar aquesta immigració" i que "no es desbordin" els Serveis Socials.

Per la seva banda, l'alcaldable de Junts per Montcada, Montse Sánchez, ha posat en valor la tasca del partit a la comarca, un territori "molt difícil per a les formacions catalanistes".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem