Els veïns de les Planes manifesten el seu descontent amb el funcionament del bus a demanda

El darrer Consell de Barri de les Planes ha tractat temes de mobilitat, urbanisme i societat

Els veïns de les Planes han aprofitat el darrer Consell de Barri per manifestar el seu descontent entorn a temes de mobilitat i urbanisme. Al llarg de la presentació s'han presentant diferents projectes, abordat diferents problemàtiques socials i presentat millores de mobilitat.

Descontent amb el bus a demanda

L’Ajuntament de Sant Cugat va posar en marxa un servei de transport públic a demanda als barris de Can Cortés i Can Borrull a les Planes. Els veïns del barri han coincidit en el fet que el seu funcionament no els està beneficiant, amb esperes molt llargues: “Se suposa que esperes màxim 20 minuts, el bus va tardar 40 minuts i em va deixar tirada”.

Una veïna de Can Cortés ha puntualitzat que, a més, en la seva zona “si no funciona ens quedem penjats, i a vegades de les voltes que ha donat hem tardat més de 50 minuts en arribar a casa”. També han trobat a faltar l’ús del bus els caps de setmana i el mes d’agost.

Les voreres sense asfaltar o en males condicions, l'abundància dels nius de vespes i la inaccessibilitat d'alguns contenidors també han estat altres temes exposats en el torn obert a la ciutadania.

Reurbanització i wifi gratuït a les Planes

La presidència del Consell de Barri de les Planes ha explicat quin és l'estat d'alguns dels projectes que s'estan duent a terme al barri. Pel que fa al carrer Sant Francesc d'Assís, les obres de reurbanització finalitzaran a l'abril, completant l'estabilització de tot el carrer. Després de molts anys de reivindicació, finalment estem amb la tercera i última fase" ha celebrat la regidora de Sostenibilitat i Joventut, Alba Gordó. I entre els mesos d'abril i maig s'iniciarà la substitució de 193 punts de llum a les Planes per llumeneres led.

També hi ha iniciatives sorgides dels Pressupostos Participatius –les més votades en el seu moment–, que ja han vist la llum i estan en ple funcionament o gairebé finalitzades. Una d'elles és la il·luminació i pavimentació de l'espai entre la pista Pere Grau i l'Eco; avui dia ja es pot gaudir plenament de l'espai i fer-ne ús com a espai de trobada. També s'ha habilitat un espai familiar al Casal de les Planes per fer activitats de psicomotricitat, lectura, jocs i creativitat. Tot i estar finalitzada l'obra, està pendent la compra de material.

A més, els ciutadans de les Planes ja poden fer ús d'una xarxa wifi oberta i gratuïta a la plaça de la Creu d'en Blau –la Xarxa es diu WIFI4EU i cal registrar-se prèviament des del mòbil. Per fer-ho s'han instal·lat antenes i repetidors wifi a la plaça Creu d'en Blau. L’Ajuntament està treballant per fer arribar la xarxa municipal de fibra òptica fins a l'Espai Pere Grau, el Casal, l’espai ECO i la llar d’infants El Molí. La previsió és que s'executi durant aquest 2023.

Propostes de millora de la mobilitat a les Planes

Com a resultat dels Pressupostos Participatius, l’Ajuntament proposa diferents millores al carrer Nostra Senyora de l’Estrada, al carrer Maria Antònia i al Camí de Can Cases per tal de facilitar la circulació i seguretat viària i de vianants.

Un dels principals canvis serà reconvertir en sentit únic (cap a l’interior del barri) el tram ubicat al carrer Nostra Senyora d’Estrada, entre els carrers Maria Antònia i Sant Ignasi de Loiola. També es proposa la incorporació d’una microrotonda per permetre els girs de retorn al carrer Maria Antònia, entre altres millores viàries.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem