VÍDEO: Clam contra la “brutalitat policial" davant la comissaria de Mossos de Sant Cugat

Unes 200 persones s'han dirigit des de la plaça d'Octavià fins a la comissaria de Mossos, on tot hi haver 5 furgons i antiavalots l'ambient ha estat relativament tranquil

Prop de 200 persones ha sortit al carrer, el dimarts, 23 de febrer, per mostrar el seu rebuig a la "repressió" i a la "brutalitat policial" arran de les detencions dels darrers dies a Barcelona, en el marc de les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél. A més, els concentrats han manifestat el seu malestar just davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, on han fet diferents càntics contra la policia i han llegit un manifest: "Anar a una manifestació és tasca perillosa quan tens davant el cos de Mossos d'Esquadra". Un manifest que demanava també "la dissolució de la BRIMO", a qui els concentrats titllen de "cos assassí".

Cal destacar que a la comissaria de Mossos de Sant Cugat hi havia 5 furgons i agents antiavalots, que han estat contemplant la manifestació i no han hagut d'actuar, ja que l'ambient ha estat relativament tranquil.

Manifestació contra "la brutalitat policial" a Sant Cugat. FOTO: Mariana Castel

La del dimarts 23 de febrer no ha estat la primera concentració que hi ha hagut a Sant Cugat. Fa una setmana, la 20a d'entitats que han convocat la manifestació per dir "prou a la repressió", en van convocar una altra, també multitudinària, que va recórrer els carrers de la ciutat en suport a Pablo Hasél.

Més info: VÍDEO: Manifestació a Sant Cugat per Pablo Hasél: 500 persones prenen el carrer

Rebuig a l'actuació policial

En la marxa reivindicativa d'aquest dimarts, que ha iniciat a la plaça d'Octavià i ha acabat a la comissaria dels Mossos, s'ha fet referència sobretot a l'actuació policial per tractar de dissoldre les manifestacions d'aquests últims dies. I és que la tensió entre manifestants i la BRIMO dels Mossos d'Esquadra ha anat creixent en diferents ciutats catalanes, sobretot a Barcelona. A la capital catalana s'hi han pogut veure forts aldarulls a càrrec d'alguns dels mobilitzats, més vehements en les últimes protestes després que una bala de foam disparada per un agent de la BRIMO buidés l'ull a una jove que es manifestava la setmana passada.

En aquest sentit, els de concentrats a Sant Cugat han mostrat també rebuig a l'actitud policial. De fet, cal destacar que tres dels joves detinguts aquests dies en les protestes a la capital catalana són santcugatencs.

Més info: Tres persones de Sant Cugat detingudes en les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél

La condemna a Pablo Hasél i altres judicis pels quals ha passat

El raper Pablo Hasél va entrar a la presó el passat dimarts, 16 de febrer, condemnat a 9 mesos per enaltiment del terrorisme, a més de rebre dues multes per injúries i calumnies contra la Corona, després de cantar i fer Tweets contra la reialesa espanyola. Hasél ha estat jutjat més d'una vegada acusat d'enaltiment del terrorisme, una el 2014 i l'altre el 2018. El raper va recórrer la sentència, que el feia culpable, però el Tribunal Constitucional va desestimar l'apel·lació i per això, ja amb sentència ferma, va entrar a presó.

Cal destacar que dos dies després d'haver-hi entrat, el dijous 18 de febrer, va rebre una altra condemna, aquesta de dos anys i mig de presó, per, segons la condemna, amenaçar un testimoni en un judici. A banda d'aquestes condemnes, Pablo Hasél va ser condemnat en primera instància a 6 mesos de presó i una multa per presumptament agredir un periodista l'any 2016. Una sentència, però, que encara no és ferma.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem