Vox reclama a l'Ajuntament que elimini les sancions per entrar a la ZBE

La formació ho demanarà en una moció al ple de març, en la qual també instarà al consistori a repensar la ZBE i a retornar l'import de les sancions posades

Vox porta una moció al ple de març en què insta a l'Ajuntament a paralitzar la imposició de restriccions i sancions per accedir a la zona de baixes emissions (ZBE), excepte en "episodis puntuals d'extrema contaminació" i sense tenir en compte el distintiu ambiental dels vehicles. La formació també demana que el consistori retorni l'import de totes les sancions posades en referència a la ZBE. 

El partit apunta que "ni la legislació europea ni la nacional" imposa als ajuntaments restriccions ni multes si la seva contaminació no sobrepassa uns criteris establerts. A més, assegura que la ZBE "limita els drets fonamentals", genera "desigualtats per motius de residència" i "perjudica la classe treballadora, els autònoms, les PIMES i les empreses" del centre de la ciutat. Des de VOX també recorden que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va "tombar" les restriccions que imposava la ZBE a Barcelona. Una sentència que va ratificar el Tribunal Suprem el novembre passat i que obliga a l'Ajuntament de Barcelona a retornar les multes posades. 

En el cas que a Sant Cugat hagi de continuar existint una ZBE, la formació proposa que es desenvolupi un estudi que determini les zones del municipi en què els nivells de contaminació justifiquin la necessitat de la seva implementació. 

Moció sobre el tribut metropolità

Vox presentarà també al ple de març una segona moció en què instarà al Parlament de Catalunya a suprimir el tribut metropolità com a font d'ingressos i finançament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i del transport públic de Catalunya. El partit considera que "no és necessari" crear o ampliar més impostos, ja que les necessitats de transport públic de la regió metropolitana "es poden cobrir" a través dels preus que paguen els usuaris, les subvencions de l'Estat i les aportacions dels ajuntaments i de la Generalitat. 

En el cas que no es derogui el tribut, Vox insta l'AMB a bonificar-lo atenent criteris de "capacitat econòmica". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem