VOX vol que els empadronats a la Casa Mònaco es facin voluntaris si no poden pagar taxes

VOX planteja que les persones empadronades a la Casa Mònaco de Sant Cugat que no puguin pagar taxes es facin voluntaris de Protecció Civil o d'Agents de Civisme

VOX proposa que le persones empadronade a la Casa Mònaco de Sant Cugat i que no puguin pagar taxes municipals rebin un programa de formació i es facin voluntaris de Protecció Civil o d'Agents de Civisme per "revertir de forma solidària l'ajut rebut des del municipi". Cal recordar que qualsevol ciutadà sense habitatge habitual o conegut, com pot ser una persona sense llar, es pot empadronar a la seu d’Afers Socials de l’Ajuntament (Casa Mónaco). Això els garanteix poder rebre atenció sanitària o accedir a serveis essencials com l'ensenyament. 

"Totes aquestes persones no contribueixen amb les taxes d’IBI, clavegueram, neteja, etc. que sí que satisfan la resta de ciutadans", argumenta VOX per justificar la creació d'un programa específic municipal de formació i assistència voluntària al Cos de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Cugat o de voluntaris de suport als Agents de Civisme. L'objectiu és "promoure la seva participació a la ciutat que els acull i brindar-los, al mateix temps, oportunitats formatives i ocupacionals". Cal destacar que els impostos com l'IBI o la taxa de clavegueram nomé la paguen els propietaris i els llogaters tampoc l'abonen de manera directa. 

Per això, aposten perquè totes aquelles persones que sol·licitin l’obtenció del Certificat d’Empadronament a Sant Cugat i no puguin satisfer les taxes municipals s’inscriguin de manera voluntària i es donin d’alta en el programa de servei de voluntaris. "Els projectes d’innovació social han d’estar enfocats també a apoderar a les persones ateses per Afers Socials amb un programa específic de millora de la qualitat de vida dels interessats i també de la mateixa ciutat acollidora amb la millora dels serveis", conclou el partit, que portarà la proposta al ple municipal de novembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem