Sant Cugat busca sensibilitzar sobre els riscos dels excrements de gossos a la via pública

La moció presentada per VOX proposa revisar l'ordenança municipal per sancionar als propietaris que no recullin els excrements dels gossos i que els portin sense corretja

Sant Cugat tirarà endavant una campanya de conscienciació a la ciutadania per reduir els excrements dels gossos a la via pública després que s'aprovés una moció presentada per VOX al Ple municipal d'aquest dilluns 22 de gener. A la moció el grup municipal proposava encetar una campanya de sensibilització sobre la importància de mantenir un entorn urbà sa i net dirigida als propietaris d'animals, així com imposar sancions als que no recullin les caques dels gossos i a qui no porti els animals amb corretja i el material de recollida (bosses) i dispersió d'orins (ampolleta petita d'aigua).

La moció ha rebut els vots a favor de JUNTS, PP i VOX i els vots en contra de la ERC, PSC, CUP i ENCP. VOX també veu convenient revisar l'Ordenança Municipal sobre la Protecció i la Tinença Responsable d'animals de companyia i adaptar-la per fer possible les sancions econòmiques oportunes per no portar corretja i el material de recollida i dispersió.

Marcos Rodríguez, regidor i portaveu de VOX, ha recalcat l'impacte que generen els excrements dels animals de companyia a la via pública i que la moció és "per atendre les demandes dels veïns i comerciants de Sant Cugat que han manifestat la seva preocupació pel tema".

Estrella Salanova, regidora del PP, s'ha mostrat d'acord amb els objectius de la moció, però ha recordat que "els excrements dels animals no són el principal factor en el problema de neteja de Sant Cugat".

Per part del govern, Cristina Paraira, tinent d'alcaldia de Gestió Urbana, ha mencionat la importància de conscienciar als propietaris d'animals "i més ara, en aquest moment de sequera, on netejar amb aigua només es pot fer per temes de salubritat". També ha recordat que l'anterior govern ja va impulsar una campanya de conscienciació d'aquesta problemàtica que es podrà aprofitar. Pel que fa a la modificació de l'Ordenança, "el Síndic de Greuges ja va advertir a l'anterior mandat que cal unificar alguns articles en què ja estem treballant" ha afirmat Paraira.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem