Xavier Cortés (UDC): “Per sortir d’aquest atzucac cal diàleg, diàleg i diàleg”

Unió centra la campanya a aprofundir el diàleg amb l’Estat sense deixar de banda els valors familiars i l’emprenedoria

Xavier Cortés és una de les persones que coordina la campanya d’Unió en la qual seran els primers comicis en què es presenten sols. Té ben clar el discurs i defineix el programa d’Unió en tres eixos. “El primer és sortir de l’atzucac en què estem com a país amb una fórmula que és: diàleg, diàleg i diàleg. Aquí, a Espanya i a Europa perquè l’objectiu és trobar una sortida basada en el consens que sigui refrendada posteriorment pel poble català. 

 

Unió també té propostes per fer front a la crisi i en aquest sentit, dues de les propostes que tenen són un foment i suport més clar als emprenedors. “L’opció de treballar per altri no sempre funciona”. També aposten per millorar l’oferta de formació continuada per adaptar-se a la necessitats del mercat.   

 

El tercer pilar del programa d’Unió és el familiar. “Hem de recuperar els valors individuals, socials i comunitaris amb la família com a nucli fonamental i potenciar-los dins i fora de casa”. 

 

El repte d’anar sols

Moltes enquestes deixen Unió Democràtica fora del Parlament. Tot i els mals pronòstics, Cortés opina que el fet de presentar-se ja és una victòria, ja que molts pensaven que després d’un procés de divisió interna mai s’arribaria a aquest punt. “Ho afrontem amb il·lusió, però amb dificultats”. Però la fórmula és diàleg, diàleg i diàleg i això vol dir que no tenen problema d’asseure’s a la taula, si arriba el moment amb els seus antics socis o amb un PP que admet que ara no està gens per la feina. “El que tenim sobre la taula no és només un problema català, és també un problema espanyol i europeu i, per tant, la taula de negociació ha d’estar en aquests tres llocs”

 

Els mots “referèndum acordat” acaba sortint a la conversa i Cortés té clar com ha de dur-se a terme. “El més important no és saber quina seria la pregunta, sinó que s’arribi a l’estadi on el diàleg amb l’Estat ha permès que s’arribi a una solució convinguda”

 
Comentaris

Destaquem