Pollastre amb allada, bolets i arròs

Una recepta mot catalana i perfecte per fer durant la tardor

Salpebreu les cuixes i poseu-les a enrossir en una cassola amb l’oli a foc mitjà/baix durant uns 20/30 minuts. No han de quedar massa cuites, però sí ben enrossides. Matxuqueu els alls amb la pell i afegiu-los a les cuixes enrossint cinc minuts més. Afegiu les herbes i el vi i deixeu reduir.

Retireu el pollastre i coleu la salsa. Poseu de nou la salsa colada i el pollastre a la cassola i afegiu els bolets nets i tallats a trossos i ofegueu durant uns dos/tres minuts.

Finalment, afegiu el brou de pollastre i deixeu bullir uns cinc minuts. Tasteu i corregiu de sal i pebre si és necessari. Paral·lelament, poseu al foc una olla amb aigua i la cúrcuma i espereu que arrenqui el bull.

Tireu l’arròs i deixeu que torni a bullir durant uns 10/15 minuts en funció de si us agrada l’arròs més o menys fet. Munteu posant el pollastre i els bolets junts i a un costat l’arròs.

Ingredients per a 6 persones
  • 6 cuixes de pollastre
  • 350 g de barreja de bolets
  • 30 grans d’all
  • 3 fulles de llorer
  • 12 branquetes de farigola
  • 2 branquetes de romaní
  • 2 dl de vi blanc sec
  • 1 dl d’aigua o brou de pollastre
  • 100 g d’arròs basmati
  • 1 cullerada de cúrcuma
  • Oli, sal, pebre negre mòl
Llegeix el reportatge sobre els bolets a Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem