PSC i ICV-EUiA mostren el seu suport als treballadors de Delphi

Els dos grups municipals presentaran una moció conjunta amb la voluntat que s'adhereixin la resta de partits

El PSC i ICV-EUiA presentaran al ple una moció per donar suport als treballadors de Delphi i per buscar la garantia del manteniment dels seus llocs de treball. En concret, el que demanen els dos partits polítics és unitat, d'una banda, per fer front a aquesta complicada situació que pot significar l'acomiadament de 171 treballadors de l'empresa, i de l'altra, mesures per minimitzar l'impacte de l'expedient de regulació (ERO) presentat per Delphi.

Joan Calderon, portaveu d'ICV-EUiA, ha assenyalat que atès que l'ERO és insalvable, "com a mínim cal garantir la productivitat a la planta de Delphi i que s'aturin els acomiadaments". En aquest sentit, la moció demana que el consistori doni suport a que s'obri la negocació a les baixes voluntàries i a prejubilacions. També insta a la Generalitat a que faci d'intermediari entre el Comitè d'Empresa i la direcció de Delphi per minimitzar-ne l'impacte. Ferran Villaseñor, portaveu del PSC, ha afegit que "és molt important que s'executi un pla industrial que garanteixi la continuitat de l'empresa". Un dels punts de la moció és precisament que l'Ajuntament aposti pel teixit industrial de la ciutat i dels seus treballadors.

Els dos partits també han remarcat que donat que CiU també presenta una moció sobre el mateix, el que interessa és que govern i oposició treballin junts per formular una sola moció institucional. "La nostra voluntat és que arribem a un consens entre totes les forces polítiques, pel simbolisme que té", ha dit Villaseñor.

 
Comentaris

Destaquem