Puigdomènech demana a Collserola que aturi les pràctiques militars al parc

El Col·lectiu Antimilitarista vol que l'alcaldessa remeti una carta al Patronat del Parc de Collserola demanant
explicacions sobre pràctiques militars en entorns urbans

El regidor de polítiques ambientals, Joan Puigdomènech, ha enviat una carta al Consorci del Parc de Collserola perquè aturi les activitats que els militars desenvolupen a la serra. En la seva petició, Puigdomènech insta al parc a no autoritzar que l'entorn natural continuï sent un lloc d'entrenaments militars, ja que l'activitat que desenvolupen "entra en conflicte amb la vida quotidiana que es genera a la zona i el gaudi dels usuaris".

El polític ha insistit que: "Les mocions aprovades ens obliguen a actuar i en aquest sentit hem recalcat que aquestes activitats no concorden amb el que és el parc". Puigdomènech ha indicat que Collserola és un gran parc urbà, envoltat de trama urbana de diverses poblacions, com ho són en menor mesura el Central Park de Nova York o el Parc de la Ciutadella, pel que s'ha qüestionat "Imagina't que es fessin marxes militars en el parc de la Ciutadella".

El polític ha explicat que ignora quan obtindran resposta del parc i ha recordat que aquesta petició ja es va fer a Collserola i que aleshores l'ens va respondre que "no tenien competència per discriminarcap col·lectiu".

Activitat recent
La missiva del titular de Medi Ambient respon a la petició feta pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) que fa una setmana va tornar a demanar que Collserola deixi de ser un lloc d'entrenament militar. El CASC va fer públiques les darreres maniobres registrades a diversos emplaçaments de la Floresta. En aquest sentit l'entitat va demanar a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que remetés una carta al Patronat del Parc de Collserola per aturar les pràctiques militars en entorns urbans.

L'entitat recorda la moció que el ple municipal de l'octubre de 2011 va aprovar en aquest sentit. El passat 3 de març, coincidint amb Sant Medir, el CASC va repartir fulls informatius sobre les pràctiques militars a Sant Cugat i la potestat que té el Patronat del Parc de Collserola per impedir-ho. El col·lectiu es concentrarà el diumenge, 27 d'abril, a la seu del Patronat del Parc de Collserola.

 
Comentaris

Destaquem