Raül Grangé explica com Sant Cugat treballa per evitar que les famílies perdin casa seva

L’Ajuntament ja aplica la dació en pagament als propietaris de pisos d’habitatge públic en cas d’impagament

Sant Cugat ja aplica el dret de tanteig i retracte en cas que els veïns que viuen en un habitatge protegit de compra hagin de vendre's el pis per no poder pagar la hipoteca. Igualment, en els casos d'habitatge protegit en règim de lloguer, l'Ajuntament, mitjançant Promusa, en el tercer rebut impagat per part dels inquilins, la constructora es posa en contacte amb serveis Socials per iniciar els tràmits d'ajuts socials.

Pel que fa a aquelles persones que tenen problemes per fer front al pagament del lloguer en el mercat lliure (no protegit d'habitatge), l'Ajuntament actua de la mateixa manera. La variació està en aquells que tenen un pis en propietat i no és de règim protegit. En aquest cas, l'Ajuntament fa un acompanyament per iniciar una medicació amb l'entitat financera.

Aquestes són les mesures que ha explicat Raül Grangé, regidor d'Habitatge, i que està portant a terme l'Ajuntament de Sant Cugat per evitar que famílies santcugatenques perdin casa seva. Grangé ha assenyalat que “volem transmetre que, davant cap situació de problemes d'habitatge, cap ciutadà de Sant Cugat queda desprotegit”.

Com funciona?
L’Ajuntament aplica el dret de tanteig i retracte sempre que els veïns propietaris d’un habitatge públic de Promusa hagin de desprendre-se’n per fer front als pagaments hipotecaris i ja s’hagin exhaurit totes les altres vies d’ajuda.

Això implica que el tracte que aplicarà l’Ajuntament serà millor que la dació en pagament, ja que els veïns podran recuperar el seu capital i saldar el deute. Cal recordar que, en el mercat lliure, les entitats bancàries poden adquirir els habitatges per un 60% de l’import de taxació, la qual cosa implica que els propietaris es quedin sense immoble i amb un deute que sovint no poden assumir.

Ajudes durant el 2011

Durant els mesos que portem del 2011, l'actuació dels serveis socials pel que fa a l'atenció de necessitats derivades d'habitatge ha suposat la concessió d'uns ajuts per la quantitat de 58.126'21 euros. Aquesta xifra s'ha destinat a 226 ajuts, en un total de 66 nuclis familiars, i dels que se n'han beneficiat 288 persones.

Respecte el 2010, el nombre d'ajuts i la seva quantitat ha augmentat, tot i que encara falten dos mesos per finalitzar l'any. La quantitat de diners destinats a aquest tipus d'ajuts durant tot el 2010 va ser de 43.545'74 euros, distribuïts en 191 ajuts diferents.

 
Comentaris

Destaquem