Raül Romeva deixa Iniciativa per la qüestió nacional

L'exeurodiputat ho ha comunicat mitjançant el seu bloc

L'exeurodiputat Raül Romeva ha deixat de ser militant d'Iniciativa Catalunya Verds. Així ho ha comunicat el polític santcugatenc mitjançant el seu bloc, aquest dilluns 2 de març, en un escrit amb el qual s'acomiada dels "amics i amigues d'ICV". Romeva ha pres aquesta decisió després de la convenció nacional que ha celebrat Iniciativa a Sabadell aquest cap de setmana amb l aqual la formació va decidir caminar cap al confederalisme. "La Convenció d'ICV ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya. El meu compàs nàutic fa temps que en marca un altre. Respecto el posicionament majoritari dins d'ICV", remarca.

La qüestió nacional
Per Romeva la posició confederal del seu ja expartit no és viable. "Senzillament no crec que sigui possible, i de fet a aquestes alçades ni tan sols desitjable, una Catalunya sobirana dins d'una Espanya plurinacional. S'ha intentat. Ho hem intentat. Molt. Potser massa i tot. I no ens n'hem sortit. Crec molt més, en canvi, en la voluntat col·lectiva de construir, per la via democràtica, un nou marc de relacions entre Catalunya i Espanya que ens permeti transitar cap a una nova etapa, una nova era, un nou estadi en què puguem abordar els problemes comuns i les necessitats compartides en condició d'iguals, i no de manera subordinada. Se'n diu sobirania. Sobirania compartida, si voleu, però sobirania al cap i a la fi", diu el text.

Romeva parla de "somnis que decauen com mites despullats (l'europeu)" i concretament "d'un que es troba en fase expansiva: el de què Catalunya esdevingui un Estat". "Jo me'n sento part viva i activa", prossegueix. Romeva defensa que calen nous estats per adaptar-se a les necessitats i reptes mundials.

L'etapa a Europa
En la carta de Comiat Romeva recorda la seva etapa com a eurodiputat per a ICV. "Fa vuit mesos vaig donar per acabada una etapa importantíssima de la meva vida, la de diputat al Parlament Europeu. Van ser deu anys de grans satisfaccions i alegries, i a la vegada de frustracions i decepcions diverses." Tot i això el santcugatenc apunta que "haver-ho pogut fer representa un honor incommensurable".

 
Comentaris

Destaquem