Reconeixement muncipal al talent dels centres docents locals

L'Ajuntament s'interessa pels premis aconseguits recentment pels alumnes de l'Escola Viaró i l'Institut Leonardo da Vinci

Els alumnes del Leonardo da Vinci amb l'alcaldessa i la regidora d'Educació FOTO: JR Armadàs Els alumnes del Leonardo da Vinci amb l'alcaldessa i la regidora d'Educació FOTO: JR Armadàs
L’Ajuntament de Sant Cugat s’ha interessat pels premis que recentment han guanyat joves de diferents centres docents de la ciutat en diversos àmbits. L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa ha rebut a joves de l’Escola Viaró que participarana a la final mundial de la First Lego League i a alumnes del Leonardo da Vinci que va ser guardonats en la primera edició del concurs Mobile Learning Awards 2013 del World Mobile Congrés.

El primers han construït un robot que rep les instruccions des d’un telèfon mòbil i que haurà de superar una sèrie de proves a la final de la competició que tindrà lloc a la localitat nord-americana de Saint Louis. A banda d’això, també van desenvolupar un rellotge intel•ligent que envia instruccions i alarmes a un telèfon mòbil si el pacient que el porta presenta alguna irregularitat o patologia. L’eina està pensada per a ser aplicada a residències per a gent gran. Els alumnes de l’escola aniran la setmana que ve als Estats Units gràcies a la col•laboració de diversos mecenes entre els quals hi ha les empreses amb seu a Sant Cugat Grífols i Cirsa entre d’altres.

Per altra banda quatre estudiants de 2n de Batxillerat del Leonardo da Vinci van el premi audiovisual del congrés més important del món sobre la telefonia mòbil amb un clip que explica com avui en dia no cal utilitzar tants llibres, calculadores, mapes o diccionaris per preparar els exàmens: amb un smartphone n’hi ha prou.

Al servei de les persones

Mercè Conesa ha subratllat el valor del talent de les escoles públiques i privades de la ciutat i ha encoratjat els alumnes a seguir innovant amb la tecnologia i intentar aplicar-la per la millora de la vida de les persones. També els ha explicat com la ciutat també s’ha pujat tren de les millores tecnològiques amb el projecte de ciutat intel•ligent. Per últim els ha convidat a d’aquí uns anys presentar les seves idees en forma de pla d’empresa en el concurs d’emprenedors Yuzz que coorganitza el consistori amb la Fundació Banesto.

 
Comentaris

Destaquem