S'obre el procés de presentació de projectes per rehabilitar La Unió

Segons el regidor d'Urbanisme les obres de rehabilitació de l'edifici no s'iniciaran abans de 2016

L'Ajuntament ha convocat un concurs públic per seleccionar el projecte d'obres de rehabilitació del futur edifici de Societat Coral La Unió Santcugatenca. Amb aquest procés es definirà l'avantprojecte arquitectònic que servirà per executar el projecte definitiu de rehabilitació d'aquest edifici. El termini per presentar les propostes ja està obert i s'allargarà fins el 15 de desembre. Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç.

Aquest és el primer gran pas que fa l'Ajuntament després que a l'estiu la Comissió Mixta, formada per membres de l'Ajuntament i de La Unió Santcugatenca, aprovés el Pla Director de La Unió, on es defineix el el tipus d'intervenció al que se sotmetrà l'edifici amb l'objectiu d'habilitar-lo per al seu ús.

El procés, en dues fases
En la primera fase se seleccionaran un mínim de cinc projectes finalistes, cadascun dels quals rebrà una prima de participació de 5.000 euros. Un jurat d'experts seleccionarà, en una segona fase, el projecte guanyador. El responsable del projecte guanyador rebrà 5.000 euros de prima i se'l contractarà per a la redacció del projecte definitiu i per la direcció de l'obra, amb una quantitat total de 150.000 euros. Redactat el projecte definitiu, es licitaran les obres per iniciar la rehabilitació, unes obres que, en qualsevol cas, no començaran abans del 2016.

Un pas més endavant
Segons el president de La Unió, David Pujol, "és un pas endavant molt important que ratifica la voluntat de l'Ajuntament de seguir endavant amb la proposta que vam engegar". Pujol ha assegurat que la Comissió Mixta es reuneix setmanalment i que està treballant en diferents accions, una d'elles la reubicació, durant aquest espai de temps, de les entitats de la Unió mentre no es pugui utilitzar l'actual edifici.

Xavier Fornells, director de l’àmbit de Gestió de Serveis a les Persones, i també membre d'aquesta comissió, ha afegit que també s'està treballant molt intensament en altres qüestions, com ara les qüestions jurídiques derivades del model de gestió público-privada, i la projecció financera per fer realitat aquest projecte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem