Sant Cugat, "amb molts números" d'acollir el centre de tractament de biomassa del Vallès

El regidor de Medi Ambient ha anunciat que el centre logístic de tractament de biomassa del Vallès Occidental té molts números d'instal·lar-se a Sant Cugat

El centre logístic de tractament de biomassa que tindrà el Vallès Occidental finançat per la Unió Europea "té molts números" d'instal·lar-se a Sant Cugat. Així ho ha anunciat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, durant el Consell de Barri de les Planes celebrat aquest dijous

"Sant Cugat és un dels dos municipis de la comarca que ha fet un pas endavant i ha demanat tenir un centre logístic de tractament de la biomassa on es tritura i s'asseca i actua com a proveïdor", ha explicat Puigdomènech, que ha ressaltat que el municipi "té molts números" d'acollir el centre. L'altre candidat és Terrassa.

La intenció del consistori és que la planta s'instal·li a uns terrenys pròxims al cementiri de Sant Joan, que són propietat de l'Incasòl. Puigdomènech ha explicat que ja s'ha redactat un conveni de cessió i que l'Incasòl estudiarà la viabilitat del projecte.

Tractament de la biomassa
Un centre logístic d'aquest tipus es dedica al tractament de la biomassa dels boscos amb l'objectiu de prevenir els incendis dels boscos alhora que de produir una nova font d'energia. El regidor de Medi Ambient ha detallat que el centre tractaria massa dels boscos de Collserola i d'altres zones properes al Vallès Occidental.

El centre de biomassa serà per tot el Vallès Occidental i és el Consell Comarcal qui acabarà decidint on s'ubica. El projecte s'emmarca en la iniciativa Boscos de la Unió Europea, que buscar afavorir la gestió dels boscos de manera més sostenible.

Oportunitat de feina
Joan Puigdomènech ha destacat que la possible instal·lació d'aquest centre a Sant Cugat és una oportunitat de feina per la gent en atur. El regidor ha indicat que intentarien buscar subvencions per organitzar cursos de formació relacionats amb el tractament de la biomassa. 

"És una oportunitat seguir aquests cursos perquè hi ha una possibilitat important que es generi treball", ha indicat.

 
Comentaris

Destaquem