Sant Cugat i Valldoreix cedeixen la gestió forestal de can Montmany a Collserola

L'objectiu és que el Consorci del Parc de Collserola mantingui net el bosc i es generi biomassa que anirà destinada a crear energia per els dos edificis municipals que funcionen amb aquesta font d’energia renovable

L'EMD de Valldoreix va aprovar aquest dijous, 17 de juliol, la cessió de la gestió del 75% de bosc de Can Montmany al Consorci del Parc de Collserola; l'Ajuntament de Sant Cugat ho ratificarà dilluns, 21 de juliol, en el ple municipal, ja que ser aquesta proposta va ser aprovada inicialment en Junta de Govern. El ambdós ens han de donar el vistiplau a la proposta perquè són copropietaris dels terrenys. En concret s'aprova la cessió de gairebé 74 hectàrees.

Segons explica el consistori en un comunicat, l'objectiu de la mesura és generar biomassa que anirà destinada a crear energia per als dos edificis municipals que funcionen amb aquesta font d’energia renovable, el centre social i sanitari de la Floresta i l’edifici d’educació infantil de l’escola Catalunya.

Tal com explica el comunicat, l'acord entre el Consorci i les dues administracions santcugatenques vol optimitzar la gestió forestal de can Montmany i, a la vegada, contribuir a la utilització de biomassa generada a Collserola com a font d’energia renovable. Amb aquest acord es facilita que l’Ajuntament pugui adquirir biomassa al Consorci del Parc. A més, aquesta matèria es podrà utilitzar al futur centre d’acopi de biomassa que es vol fer a la ciutat.

Moció aprovada en ple
Amb aquesta cessió també es compleix una moció del ple municipal aprovada el desembre de 2013 en què s’acordava afavorir una gestió forestal sostenible a la Serra de Collserola. L'Ajuntament també recorda que la cessió de la gestió forestal de can Montmany no inclou ni la zona agrícola ni l’edifici de la finca.

Futura central de biomassa
L'Ajuntament de Sant Cugat pretén generar energia aprofitable per a diversos equipaments municipals i per algunes empreses farmacèutiques a partir de la fusta del sotabosc del parc natural de Collserola. Segons va confirmar l'alcaldessa, Mercè Conesa,en una entrevista a La Vanguardia,  es construirà una planta de producció d’electricitat a partir del residu forestal o de poda, que es posarà en marxa d'aquí dos anys.

 
Comentaris

Destaquem