Sant Cugat i Valldoreix s'intercanvien les competències de quatre terrenys

Tots els grups de l'oposició han valorat positivament l'acord ja que contempla la construcció de Pisos de Promusa a l'actual pàrquing de l'estació dels FGC. No obstant això, el PP i el PSC s'han abstingut a la votació

L'aparcament de l'estació de Valldoreix és gratuït  FOTO: Artur Ribera L'aparcament de l'estació de Valldoreix és gratuït FOTO: Artur Ribera
L’encreuament entre el passeig del Nard i la rambla del Jardí, passa de Sant Cugat a Valldoreix. FOTO: Artur Ribera L’encreuament entre el passeig del Nard i la rambla del Jardí, passa de Sant Cugat a Valldoreix. FOTO: Artur Ribera
Una zona que hi ha a l’encreuament entre les rieres de Nonell i Clavell, passa de Sant Cugat a Valldoreix. FOTO: Artur Ribera Una zona que hi ha a l’encreuament entre les rieres de Nonell i Clavell, passa de Sant Cugat a Valldoreix. FOTO: Artur Ribera
A banda del conveni econòmic que han signat Sant Cugat i Valldoreix, les dues administracions també s'han posat d'acord amb un conveni urbanístic per intercanviar-se les competències d’alguns terrenys. En el ple d'aquest dilluns 16 de desembre el govern local ha fet la proposta d'aprovació dels canvis de sòls.

En aquest cas, es tracta d’una modificació de planejament que s’està tramitant i que s’aprovarà durant el primer trimestre del 2014 provinent del conflicte de les zones verdes, segons ha donat a conèixer el regidor d’Urbanisme i Obres, Pere Casajoana. Valldoreix adquireix les competències de tres terrenys que hi ha en territori valldoreixenc però que fins ara depenien de Sant Cugat.

Els terrenys afectats:
  1. El solar que hi ha davant del CAP, on hi ha la farmàcia, passa de Sant Cugat a Valldoreix.
  2. L’encreuament entre el passeig del Nard i la rambla del Jardí, passa de Sant Cugat a Valldoreix.
  3. Una zona que hi ha a l’encreuament entre les rieres de Nonell i Clavell, passa de Sant Cugat a Valldoreix.
  4. Terreny on actualment hi ha el pàrquing de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) passa de Valldoreix a Sant Cugat.
La zona entre les dues rieres acolliria la centralitat esportiva de Valldoreix i el pàrquing de l'estació és un espai reservat per a la construcció de pisos de Promusa. En aquest sentit, l’alcaldessa, Mercè Conesa, considera que és una “gestió molt important que per primera vegada dotarà d’habitatge protegit a Valldoreix”.

Tots els grups de l'oposició també han fet una valoració positiva pel fet que finalment Valldoreix pugui tenir habitatge públic. Mentre que la CUP i ICV-EUiA han donat suport a l'acord, el PP i el PSC s'han abstingut.

D’aquesta manera, s’aturen els processos de petició d’expropiacions de les zones verdes, que ha comportat que l’Ajuntament pagui més de 35 milions d’euros en total.

 
Comentaris

Destaquem