Sant Cugat s'agermanarà amb un poble de Badajoz

El Ple de novembre ha aprovat una moció institucional per iniciar els tràmits d'agermanament amb el municipi de La Haba, a Extremadura

La ciutat de Sant Cugat iniciarà els tràmits per agermanar-se amb el poble de La Haba, a la província de Badajoz. La proposta la va fer el PSC juntament amb CiU i finalment s'ha aprovat institucionalment durant el ple d'aquest dilluns, 17 de novembre. A La Haba hi viuen unes 1.300 persones.

Sant Cugat hi ha moltes famílies residents a la ciutat i que són originàries d’aquest poble extremeny. La proposta del PSC i de CiU neix del compromís adquirit per tots dos amb algunes de les famílies santcugatenques originàries de La Haba, les quals han traslladat la seva petició de poder agermanar les dues viles.

A Sant Cugat hi viuen un total de 62 homes i 73 dones procedents de La Haba. Segons càlculs d'aquestes formacions polítiques, la població santcugatenca directe o indirectament relacionada amb el municipi de la província de Badajoz seria un miler de persones.

Des de CiU i PSC s’han mantingut contactes amb els representants del consistori de La Haba, que han valorat molt positivament aquesta iniciativa.

Agermanament

Sant Cugat està agermanat ja amb dues poblacions més. Des de l'any 2000 està agermanada amb l’Aargub, un barri d’un dels campaments de refugiats sahrauís que hi ha a Algèria. Precisament per aquesta col·laboració, cada estiu venen nens sahrauís a viure amb famílies santcugatenques.

D'altra banda, l'any 2007 Sant Cugat es va agermanar amb la ciutat italiana d'Alba. Des del 2007 s’han celebrat desenes d’actes d’intercanvi entre ambdues ciutats agermanades

 
Comentaris

Destaquem