Sant Cugat se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La Casa de Cultura acollirà la projecció de 'Glance up', basada en la vida del santcugatenc Joan Pahisa

Sant Cugat ha programat dues activitats per celebrar el Dia internacional de les persones amb discapacitat, que es commemora el 3 de desembre. La primera de les activitats es basarà en un cine-fòrum a través de l'exhibició del documental Glance up i una taula rodona amb el protagonista del reportatge: el santcugatenc Joan Pahisa. La Casa de Cultura acollirà aquesta activitat aquest dimarts, 2 de desembre, a les 19.00 hores.

Glance up narra la història de Joan Pahisa i la seva passió: el bàsquet. Aquest fet no seria rellevant si no fos perquè en Joan mesura un metre d’alçada. Gràcies a la primera campanya de micro-mecenatge, Pahisa va participar en els World Dwarf Games, els Jocs Mundials per a gent de talla baixa que se celebren cada quatre anys i que el 2013 van tenir lloc a East Lansing, als Estats Units. El documental mostra aquesta aventura, que comença els dies previs del viatge. Relata el món de Pahisa: la família, els amics, els entrenaments o, fins i tot, una de les seves xerrades, en aquest cas a la presó de Can Brians.

Glance up pretén ser la primera pedra per ajudar Joan Pahisa a crear una federació catalana d’esports per a gent de talla baixa i, a mitjà termini, una associació a escala europea. El documental fa reflexionar sobre la societat en què vivim des d’un punt de vista especial i únic, i alhora és un projecte que demostra que l'esport és una poderosa eina de cohesió social.

Activitat esportiva
La segona de les activitats serà una competició prèvia dels StQLímpics, aquest dimecres, 3 de desembre, al Pavelló de la Rambla Celler. Tenint en compte que enguany els StQLímpics se centren en el bàsquet i la petanca, es faran un seguit d'entrenaments de bàsquet, fetes per diverses entitats a les instal·lacions d’ASPASUR, a Valldoreix.

Programa dels partits de bàsquet, cadascun durarà 20 minuts:
1er partit, de les 10.30 a les 10.50 hores
ASPASUR - T. J. Moragas

2on partit, de les 10.55 a les 11.20 hores
ASPASUR- GURU

3er partit, de les 11.25 a les 11.45 hores
T.J. Moragas- GURU

Programa de futbol, el partit començarà a les 11.50 hores:
Equip 1: Taller Jeroni de Moragas /Aspasur
Equip 2: Sant Medir/ Guru/ Asdi

 
Comentaris

Destaquem