El Celler Modernista des d'un drone

Ara és el torn del Celler Modernista

Si la setmana passada mostràvem el Monestir des de l'aire, aquesta és el torn d'una sèrie de fotografies realitzades des d'un altre indret emblemàtic santcugatenc. En concret, el nostre col·laborador Quico Domingo ha escollit el Celler Modernista per fotografiar des d'un drone, vehicle aeri no tripulat, els diferents punts de vista de l'antic celler cooperatiu de Sant Cugat, ubicat al carrer de Sant Medir.

Algunes de les pròximes galeries d'imatges seran del mercat Pere San, de la plaça de Lluís Millet, Sant Medir, entre d'altres. En el Diari de Sant Cugat s'escollirà una de les vuit imatges perquè encapçali la pàgina central del mitjà.

El celler

La sala de màquines del Celler és on els pagesos feien la producció del vi de la collita del raïm

El Celler Cooperatiu de Sant Cugat és un edifici modernista del 1921 projectat per l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet al municipi de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Està situat entre els carrers de Balmes i Sant Medir i la riera, que amb el temps es convertiria en la rambla del Celler.

El Celler es construeix gràcies a l'esforç cooperatiu dels pagesos vinyataires per millorar el rendiment de la seva producció vinícola. A l'any 1921 s'aprova la construcció d'un edifici per el "Sindicato Vitivinícola y Caja Rural de Sant Medir". S'aproven els primers estatuts constituint la cooperativa amb un crèdit de 50.000 ptes. Es construeix el celler però no es cobreixen els carrers de tines. Es van fent més tines i es cobreix a l'any 1948. Als voltants de 1936 segons un decret de la Generalitat s'ajuden tots els sindicats de Sant Cugat i és al 1942 quan torna a ser Cooperativa Vinícola.

Espai patrocinat pel restaurant Xarlot i Ilda's Town Beer

Més informació
 
Comentaris

Destaquem