Policia Local i Mossos d'Esquadra patrullaran junts per un Nadal segur

Policia Local i Mossos d'Esquadra han presentat els operatius de Nadal conjuntament

Mossos d'Esquadra i Policia Local, han presentat aquest matí de dilluns 4 de desembre, els diversos operatius policials que es duran a terme durant les festes de Nadal per mirar de reduir el màxim les incidències, en una època de l'any on puja notablement els casos de furts i incidents. 

Operació Grèvol

L'operatiu Grèvol, coordinat entre Mossos i Policia Local, farà que s'intensifiqui la vigilància en punts d'alta afluència en els horaris més problemàtics. Amb la presència de patrulles mixtes, es busca prevenir tota mena de delictes i augmentar la sensació de seguretat als començos i usuaris de les vies públiques. La ciutat també tindrà la presència d'agents d'incògnit que des de l'anonimat neutralitzaran els possibles actes vandàlics. A més, el cap de comissaria dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez, ha destacat dos tipus de robatoris que augmenten durant aquestes dates. El primer ha estat el robatori en cotxes. Sobretot, quan els usuaris deixen les seves compres al cotxe per continuar comprant alliberats de càrregues. "El cotxe no és cap caixa forta" afirma el cap Manel Rodríguez, i destaca que aquest tipus de robatoris normalment es produeixen en aparcaments de gran afluència. I el segon tipus de delicte que augmenta en casos és el robatori a trasters, en unes dates on es guarden objectes de gran valor.


Operació Neula i Tió

L'operació Neula i Tió han estat les primeres a ser exposades. Ambdues per controlar que tots els objectes a la venda, relacionats amb les festes, compleixin la normativa de seguretat i qualitat europea i nacional. L'operació Tió controlarà que totes les joguines compleixin amb els requisits, mentre que l'operació Neula vetllarà per la seguretat i normativa dels objectes relacionats amb decoració nadalenca, entre d'altres.Operació Banús

L'operació Banús, per altra banda, és un dispositiu que busca evitar la venda ambulant no autoritzada ('top manta') i la distribució de productes falsificats, una pràctica que segons l'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, no està molt extesa a la ciutat.
Tant les operacions Neula i Tió com Banús, es reactiven per primera vegada després de la pandèmia.


Els operatius tindran tres fases. La primera serà d'instrucció, on miraran d'avisar i formar als comerços per evitar pagaments amb targetes robades, detectar bitllets falsos i prevenir furts, d'entre altres. La segona fase, serà l'operatiu en si, i finalment es realitzarà una valoració per mirar de millorar-los de cara a properes campanyes.

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, ha volgut agrair tant a Mossos d'Esquadra com Policia Local pels operatius i la coordinació entre els dos cossos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem