Sant Cugat disposa d'un nou servei d'assessoria sobre instal·lacions d'autoconsum solar

L'oficina està disponible per la ciutadania a partir del 17 de març a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han posat a disposició de la ciutadania i les PIME del municipi una nova oficina que donarà assessorament sobre l'impuls de projectes d'energia sostenible; es tracta de l'Oficina per a la Transició Energètica (OTE), que donarà servei a partir d'aquest divendres 17 de març a l'edifici de l'Ajuntament.

L'oficina principalment assessorarà projectes d'instal·lacions d'autoconsum solar. També atendrà dubtes sobre com executar una obra d'instal·lació solar i donarà suport en la tramitació dels expedients per legalitzar les instal·lacions o sol·licitar subvencions.

Un dels objectius d'aquest nou servei és incentivar la creació de comunitats energètiques locals, centrant-se especialment en llogaters, edificis plurifamiliars amb cobertes amb poca insolació o empreses amb molt bones cobertes disponibles per fer instal·lacions compartides. 

La posada en marxa d'aquesta oficina, prevista al Pla d'Acció de la Declaració d'emergència climàtica de Sant Cugat, forma part d'una prova pilot anomenada La Teulada. Impulsada per l'AMB dins de l'Estratègia metropolitana de comunitats energètiques locals, a la qual es va adherir l'Ajuntament santcugatenc. En aquesta prova pilot, que finalitzarà el desembre de 2023, també hi participen quatre municipis més: El Papiol, Viladecans, Sant Feliu i El Prat.

L'atenció serà presencial amb cita prèvia, per demanar-la, cal adreçar-se al correu electrònic de l'OTE o al telèfon 645725465 (via WhatsApp). L'OTE estarà oberta el primer divendres de cada mes de 10 a 12 h i el tercer divendres de cada mes de 17 a 19 h a la taula 27 de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, a l'edifici de l'Ajuntament i estarà disponible en horari d'oficina (de 8 a 13 h i de 15 a 18 h). Els interessats poden trobar més informació al web de Comunitats Energètiques de l'Ajuntament o al de Som Comunitat Energètica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem