contingut promocionat
Leon Tomas logo

 

León Tomás t’ajuda en la teva declaració de la renda

L’objectiu és fer que la declaració de la renda sigui tan senzilla com sigui possible per a tu

La campanya de la renda està cada cop més a prop i a León Tomás volen assegurar-se que tothom estigui preparat. A partir del dia 3 d’abril, comença la campanya i estaran aquí per ajudar-te en tot el procés i perquè no hagis de preocupar-te per res. L’objectiu és fer que la declaració de la renda sigui tan senzilla com sigui possible per a tu. Perquè cal tenir en compte que enguany hi ha moltes novetats fiscals...

Novetats fiscals 2024


1. Augment del mínim a 15.000 euros per tributar a l’IRPF en el cas de tenir dos pagadors.

Aquest any, el mínim per tributar a l'IRPF s'ha elevat de 14.000 a 15.000 euros per a aquelles persones que tinguin més d’un pagador. Això significa que si tens més d’un pagador i els teus ingressos són inferiors a 15.000 euros, no estaràs obligat a presentar la declaració de la renda.


2. La deducció a l’IRPF per lloguer d’habitatges

Pel que fa als rendiments de capital immobiliari, la deducció a l'IRPF per lloguer d'habitatges ha passat del 60% al 50%. Aquesta disminució de la deducció s'aplica només a nous contractes de lloguer signats a partir de l'1 de gener de 2024.

Tot i això, s'ha d'analitzar cada cas, ja que hi ha excepcions que podràs aprofitar i treure un rendiment màxim al lloguer:

  • La deducció pot arribar a ser del 90% (pràcticament no pagaràs impostos) si baixes el lloguer un 5% i el teu pis està en una zona tensionada.
  • Deducció d'un 70% (més que ara) si es compleixen uns requisits.
  • Si has rehabilitat l'habitatge, podràs beneficiar-te d'una deducció d'un 60%.

3. Autònoms i rendiments d'activitats econòmiques

A partir d'aquest any, tots els autònoms, independentment dels seus ingressos, hauran de presentar la declaració de la renda. Abans, només estaven obligats a fer-ho si obtenien rendiments nets per sobre dels 1.000 euros anuals.

4. Obres per eficiència energètica

El govern ha ampliat la reducció a l'IRPF del 60% per a obres de rehabilitació que milloren l'eficiència energètica en edificis d'ús residencial fins al 31 de desembre de 2024.

5. Cotxe elèctric

Qui adquireixi un cotxe elèctric endollable o de pila de combustible entre el 30 de juny de 2023 i el 31 de desembre de 2024 podrà deduir-se a l'IRPF el 15% del valor d'adquisició, amb un màxim de fins a 20.000 euros.

6. Deducció per maternitat

També la deducció per maternitat s'ha modificat des de gener de 2023, per la qual cosa afecta la declaració de la renda que es presenta el 2024: les persones amb fills menors de tres anys que tenen dret a l'aplicació del mínim per descendents podran minvar la quota de l'impost fins a 1.200 euros anuals per cada fill menor de tres anys. Podran fer-ho fins i tot si estan percebent alguna prestació contributiva o assistencial del sistema de protecció d'atur.

7. Criptomonedes a l'exterior i model 721
Els contribuents que posseeixin criptomonedes a l'exterior hauran de presentar el model 721 si el valor d'aquestes supera els 50.000 euros a 31 de desembre de cada any. Aquesta mesura afecta tant persones físiques com jurídiques residents a Espanya.

Confia en León Tomás

La gestoria León Tomás està aquí per ajudar-te amb la declaració de la renda i qualsevol dubte que puguis tenir sobre aquestes novetats fiscals.

No dubtis a posar-te en contacte a través del telèfon 93 589 49 44.

Gestoria a Sant Cugat i administració de finques. FOTO: Bernat Millet

 
Comentaris

Destaquem