Un 14% dels joves van donar positiu en el cribratge de Sant Cugat

És la taxa de positivitat més elevada registrada en un cribratge massiu a Catalunya

El 14% dels 379 joves santcugatencs que van passar pel cribratge massiu dels dies 13 i 14 juliol van donar positius per la Covid-19. Segons el Departament de Salut, es tracta de la taxa de positivitat més alta obtinguda en un cribratge. Són uns 54 joves.

"Segons el Servei de Vigilància Epidemiològica, aquests resultats mostren l'alta incidència de casos en aquest col·lectiu jove i la necessitat de realitzar acccions especifíciques com la d'aquest cribratge", ha comunitat l'Ajuntament de Sant Cugat.

 

Més info: 372 joves s'han fet proves pcr en el cribratge massiu de Sant Cugat

Els dies 13 i 14 de juliol, Salut va organitzar un cribratge massiu al pavelló de la rambla del Celler destinat inicialment a persones nascudes entre el 2001 i el 2003. Tot i això, la baixa afluència en les primeres hores va portar a obrir la porta a tots els joves nascuts el 1997 i el 2006. Així, uns 9.000 santcugatencs estaven cridats a participar al cribratge, dels quals finalment hi van anar 379. Cal assenyalar que no hi podien anar les persones que havien rebut almenys una dosis de la vacuna, que estaven confinats o que havien passat la Covid. 

Va ser l'Ajuntament de Sant Cugat qui, davant les elevades xifres de la pandèmia del coronavirus a la ciutat, va sol·licitar realitzar un cribratge massiu. Una petició a la qual va accedir Salut i que finalment va tenir lloc el 13 i 14 de juliol. De fet, Sant Cugat va arribar a ser la ciutat de tot l'Estat amb una incidència més alta. Un impacte que s'ha concentrat especialment en la població menor de 30 anys.

 
Comentaris

Destaquem