15 hospitalitzacions, 4 ingressos a l'UCI i 3 defuncions per la covid-19 en una setmana

Hi ha més casos confirmats de coronavirus que en tota la pandèmia, però les defuncions encara estan lluny del març i l'abril

15 hospitalitzacions, 4 ingressos a l'UCI i 3 defuncions. Són les dades que deixa la pandèmia del coronavirus entre el 19 i el 25 d'octubre a Sant Cugat del Vallès, les últimes actualitzades pel Departament de Salut. La situació de la covid-19 està empitjorant a la ciutat, com ho està fent a la resta del país. I de moment no s'atura.

Entre el 19 i el 25 d'octubre s'han registrat 257 nous casos confirmats de coronavirus, el que suposa la xifra més elevada des de l'inici de la pandèmia. En la setmana anterior la xifra va ser de 124. Però les proves PCR també s'han incrementat, passant de 1.961 a 3.066. Tot i això, el percentatge de proves PCR positives ha crescut del 6,5 al 8,4%.

El risc de rebrot ha augmentat gairebé 500 punts en set dies, i actualment ja és de 759 (a partir de 200 es considera molt alt). Es tracta del risc més alt de tota la pandèmia. La incidència acumulada per cada 100.000 habitants en catorze dies s'ha incrementat de 304 a 425 en una setmana i la velocitat de reproducció de la malaltia de 0,95 a 1,77.

 

Des de l'inici de la pandèmia s'han registrat 192 morts per coronavrius a Sant Cugat.

Evolució dels principals indicadors de la pandèmia durant les últimes tres setmanes

casos coronavirus

casos coronavirus

Més contagis però menys morts

Tot i que les dades de contagis o el risc de rebrot siguin les més elevades des de l'inici de la pandèmia, les defuncions i les hospitalitzacions encara estan lluny dels mesos de març o abril. De fet, entre el 22 de març i el 2 de maig, la mitjana diària de morts per la covid-19 va ser de 3,6. Fins i tot algun dia es van registrar 10 defuncions. Ara, aquestes dades encara estan lluny, ja que en tot l'octubre hi ha hagut cinc morts per coronavirus.

Hi ha diverses raons que expliquen aquesta aparenta contradicció, però la principal és l'increment de les proves PCR i el fet que s'estan detectant molts més casos assimptomàtics i sense gravetat. La mitjana de proves diàries de PCR realitzades entre el 22 de març i el 2 de maig va ser de 69. En canvi, durant l'octubre ha estat de 363. I és que durant el març i abril, hi havia setmanes que més del 30% de les proves PCR eren positives, mentre que ara està per sota del 10%.

Des del juny només hi ha hagut tres casos confirmats de coronavirus en residències de gent gran

Una altra realitat és que en aquells mesos la pandèmia es va acarnissar especialment a les residències de la gent gran. De fet, 145 de les 192 morts per la covid-19 a Sant Cugat han estat en residències. Ara, en canvi, des del 5 de juny en les residències de Sant Cugat només s'han registrat 3 casos confirmats de coronavirus i dues defuncions. I la mitjana d'edat dels contagiats de les últimes setmanes se situa per sota dels 40 anys.

 
Comentaris

Destaquem