Últims dies per inscriure's al concurs literari 'Ficcions'

El concurs està pensat per a joves d'entre 14 i 18 anys i ja hi ha 2.050 alumnes inscrits

Encara queda temps, fins al 3 de febrer, per inscriure's al concurs literari 'Ficcions', en el qual ja hi ha al voltant de 2.050 alumnes de Catalunya, Balears i València, d'entre 14 i 18 anys, apuntats. En total hi participen 131 instituts dels països catalans i les inscripcions al concurs encara estan obertes fins al 3 de febrer, que es poden fer a la web. La iniciativa l'organitza l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), amb l'objectiu de promoure la creació de literatura catalana.

Funcionament

Ficcions está orientat a alumnes d'entre 14 i 18 anys. Els objectius principals del concurs són impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, i fomentar l'escriptura i literatura en català. Els alumnes participants hauran de seguir el calendari per fer les entregues dels capítols de les històries.

Els participants hauran de crear una història amb tres capítols i es poden presentar de manera individual o en grups de tres persone. Des del 8 de gener fins al 3 de febrer, els alumnes que vulguin poden continuar publicant el primer capítol de la història. A partir del 4 de febrer fins al 28 de febrer, es poden presentar el segon capitol i del 29 de febrer fins al 24 de març l'última entrega de la història. Durant la segona quinzena d'abril és publicaran els finalistes i al maig es farà el lliurament de premis.

Calendari del concurs

Calendari del concurs

Jurat, premis i gran final

El jurat estarà format per persones vinculades al món de la literatura i al de l'educació. El primer permi serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentres que el segon premi serà un Smartphone.

D'altra banda, també s'entregaran premis territorials per a les millores històries de cada zona i guanyaran un Smartphone o uns auriculars sense fils. A més, als professors/es més motivadors/es de cada territori de parla catalana, també seran premiats amb una estada de dos dies per a dos persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

 
Comentaris

Destaquem