225 activitats per gaudir d''Els Camins de Nadal' a Sant Cugat

Una cinquantena d'entitats organitzen diferents activitats per celebrar Nadal a la ciutat

Fins a 225 activitats són les que es proposen a Sant Cugat del Vallès per celebrar Nadal entre els dies 29 de novembre i 5 de gener. Unes activitats pensades per a tots els gustos i edats, i organitzades per una cinquantena d'entitats, que s'han presentat aquest 26 de novembre, i que s'engloben en el programa "Els Camins de Nadal".

Un programa d'activitats, com ha destacat l'alcaldessa Mireia Ingla, que vol "reflectir que cadascú viu el Nadal de diferents maneres". Entre les novetats, l'alcaldessa ha destacat el fet que "per primera vegada, s'ha fet un treball coordinat entre les diferents àrees de l'Ajuntament", així com la voluntat de "que hi hagi activitats a tots els barris", amb una "aposta pel comerç de proximitat", motiu pel qual s'ha traslladat l'Envelat a la plaça de l'U d'Octubre, i amb un caràcter sostenible. És per aquest motiu que s'ha reduït una carpa de l'Envelat i s'han traslladat la Festa de Cap d'Any i el Quinto al pavelló, "per aprofitar la climatització ja existent", així com millorar-ne la seguretat.

El tret de sortida a les celebracions el donarà l'encensa de llums aquest divendres, dia 29 de novembre, a les 18 hores, a la plaça d'Octavià. També des d'aquell dia es podrà visitar la Fira de Nadal, també a la plaça d'Octavià fins al 24 de desembre.

Més info: Ja hi ha data per l'encesa dels llums de Nadal

Presentació del programa de Nadal amb les entitats que organitzen propostes. FOTO: C.Caballé

Presentació del programa de Nadal amb les entitats que organitzen propostes. FOTO: C.Caballé

El programa d'activitats l'ha detallat la tinent d'alcaldia de Cultura Esther Madrona, qui ha començat per anunciar les principals novetats d'enguany, així com agraïr la feina del personal tècnic i les entitats del municipi per fer possible la programació.

Les novetats

Entre les principals novetats d'enguany destaquen el canvi de lloc de l'Envelat de Nadal, que s'ubicarà a la plaça de l'U d'octubre, i on es desenvoluparan activitats per a totes les edats entre el 23 de desembre i el 4 de gener.

 

Un canvi que respon a criteris de sostenibilitat, com havia anunciat l’alcaldessa, però també per fer que “totes les activitats de Nadal formin part d’un mateix eix”, estenent-se fins al carrer de la Creu on hi haurà escenari musical i jocs gegants.

"S’ha fet una programació exclusiva per a joves amb la voluntat que es quedin a la ciutat i puguin gaudir de Nadal"

Després de detallar-ne els espais, Madrona ha destacat l’aposta que s’ha fet per donar espai als joves entre 12 i 17 anys de la ciutat. “S’ha fet una programació exclusiva per a joves amb la voluntat que es quedin a la ciutat i puguin gaudir de Nadal”, programant així quatre vespres a l’Envelat pensats per a ells, amb propostes, entre altres, com la del cantant Lildami.

D'altra banda, el Trenet de Nadal tornarà a recórrer el centre de la ciutat durant aquestes festes, aquest any organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat, del 5 de desembre al 5 de gener, amb parada, alguns dels dies, al Mercat de Torreblanca, i passant per davant de l'Envelat.

Més info: L'Envelat de Nadal canvia de lloc

Més info: Torna el Trenet de Nadal, enguany organitzat per l'Ajuntament

Més novetats. La Festa de Cap d'Any per a majors de 18 anys torna, també organitzada per l'Ajuntament de Sant Cugat, al Pavelló II de la rambla del Celler. També aquest espai recuperarà el tradicional joc del Quinto de Nadal, que es jugarà entre els dies 25 i 29 de desembre. Un dels trets que s'ha subratllat durant la presentació és el fet que "s'ha assolit pràcticament la paritat amb les propostes als escenaris de Nadal a la ciutat", ha explicat Madrona.

 

Més info: Campanades al Monestir i Festa de Cap d'Any al Pavelló per celebrar l'any nou

Més info: El Quinto de Nadal canvia de lloc

I la festa de Cap d'Any per a joves d'entre 13 i 17 anys es manté a l'Envelat, però aquest any a la plaça de l'U d'Octubre. Una festa, ha explicat Madrona, que porta per nom Ritual Party, “perquè canviem de dècada i s’ha de fer ritual de canvi de dècada”, explicant que hi haurà sorpreses, una escenografia molt treballada, i contingut educatiu, a més d’una llista de reproducció col·laborativa.

D'altra banda, els esportistes podran seguir acomiadant l'any participant de la renovada Cursa del Gall la tarda del 31 de desembre, abans de gaudir de les campanades.

'Pedra i Sang' torna al claustre del Monestir. FOTO: Bernat Millet

'Pedra i Sang' torna al claustre del Monestir. FOTO: Bernat Millet

Els clàssics d'aquestes dates

Entre moltes altres propostes, 225 com dèiem, hi ha una sèrie de clàssics que no fallen mai per Nadal. Entre ells, les representacions de Pedra i Sang (del 25 al 28 de desembre al Claustre del Monestir), els múltiples concerts de Nadal en diferents escenaris de la ciutat, les cantades de nadales, o el concurs de pessebres i el Pessebre Vivent. Sense oblidar la Cavalcada de Reis, tant al centre com als diferents districtes, que tancarà la celebració.

Més info: La Cursa del Gall de Sant Cugat substitueix la Sant Silvestre

Més informació
 
Comentaris

Destaquem