3 de cada 10 santcugatencs que han passat la Covid-19 s'han contagiat en l'últim mes

Dels 9.465 santcugatencs que han resultat positius de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia al país, fa 17 mesos, 2.637 s'han registrat des de després de Sant Joan

La 5a onada de la Covid-19 ha estat, amb diferència, la que més ha impactat a Sant Cugat des de l'inici de la pandèmia pel que fa a nombre de contagis.

D'aquests, 2.637 s'han registrat en l'últim mes -des del 24 de juny fins al 24 de juliol-, la qual cosa representa prop d'un 30% del total de contagis a la ciutat.

Milloren els indicadors i baixen els hospitalitzats

Si bé és cert que en la primera quinzena de juliol els indicadors de la pandèmia estaven preocupantment desbocats a Sant Cugat, la situació s'ha revertit en els darrers dies. En aquest sentit, l'Rt ja és lluny de l'1, llindar a partir del qual es considera que la Covid-19 està en fase de creixement, i se situa en els 0,85 punts.

A més, ha baixat també el risc de rebrot, que si fa uns dies va arribar a superar els 3.000 punts, ara sembla haver-se estabilitzat, i s'ubica en els 1.221. De totes maneres, la xifra encara està lluny de ser positiva, ja que hauria de ser inferior als 400 punts per considerar que la situació està controlada.

El percentatge de positivitat també és encara elevat, i fa dies que no baixa del 10%. De fet, frega el 15%, quan en altres onades de la pandèmia no arribava al 5%. Les hospitalitzacions per coronavirus segueixen augmentant a Sant Cugat. A 25 de juliol hi havia 13 santcugatencs ingressats. Des de l'inici de la Covid-19, hi ha hagut 234 defuncions, la qual cosa representa una letalitat del 2,4%.

La vacunació segueix avançant

La cara positiva és la de les xifres de vacunació, que continua a bon ritme a Sant Cugat. En aquest sentit, fa uns dies se superava el 50% de santcugatencs amb pauta completa, i la xifra segueix en augment. Així, a 25 de juliol, s'havien administrat 58.054 primeres dosis i 49.615 pautes completes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem