30 anys del primer número del TOT

Tal dia com avui del 1985 el primer TOT Sant Cugat arribava a les botigues del poble

El 29 de novembre de 1985 arribava als establiments del poble una petita publicació. Format per 16 pàgines en blanc i negre, un total de 5.000 exemplars del TOT Sant Cugat arribaven, per primera vegada a les llars santcugatenques.

Un TOT format per notícies com la posada en marxa, el 2 de desembre del 1985, del servei d'extracció de sang a l'antic C.A.P de Sant Cugat, evitant així als habitants del poble el fet d'haver d'anar fins a Rubí per realitzar-se una extracció.

O l'agenda de la setmana, amb un debat-col·loqui sobre Espanya i l'OTAN que es realitzaria el 8 de desembre del 1985 a l'IES Arnau Cadell.

L'opinió també hi va ser present en aquella publicació. L'aleshores Alcalde, Oriol Nicolau, afirmava que "una ciutat necessita instruments de comunicació entre els seus veïns" i demanava als santcugatencs que "cadascú, des del nostre lloc, hem de donar suport aquesta publicació per tal que pugui tenir la continuïtat que jo li desitjo".

En el primer número del TOT van ser molts els negocis locals que es van afegir a la iniciativa en veure-ho una nova manera d'arribar a les llars del poble.

L'evolució del paper

Portada del TOT d'aquesta setmana. FOTO: Redacció

Són molts els TOT que s'han editat des d'aquell 29 de novembre. En concret 1.492, xifra que correspon al TOT d'aquesta setmana, del 27 de novembre al 3 de desembre del 2015.

Al llarg d'aquests gairebé 1.500 números el TOT ha crescut tant com la ciutat i els seus habitants ho han necessitat. Més notícies, més activitats així com més continguts d'interès. Actualment el TOT està format per més de 150 pàgines a color i es reparteixen un total de 22.534 exemplars cada setmana.

Tal com s'informava aquest divendres 27 de novembre de 2015, a partir del gener del 2016, el TOT encara serà més potent. I és que part dels continguts del Diari de Sant Cugat, que deixarà de publicar-se a finals d'any, s'integraran al TOT.

Del paper a la web

Imatge de la portada del web del tot. FOTO: Redacció

Al llarg d'aquests 30 anys el TOT s'ha anat adaptant a les noves formes de comunicar i comunicar-se amb la ciutadania.

Per això mateix el TOT també està present a la xarxa. El web www.totsantcugat.cat és líder d'audiència des de setembre del 2014. Un total de 67.033 usuaris únics registrats durant l'últim mes d'octubre, situen el mitjà líder a Sant Cugat i com el mitjà local català amb més usuaris que dóna cobertura informativa d'un sol municipi. 

La web del TOT i el paper, mitjans editats pel grup Totmedia, generen sinergies entre tots dos per tal d'oferir una informació rigorosa i de qualitat de tota l'actualitat local.

Celebració del 30è aniversari

Imatge de la portada del suplement. FOTO: Arxiu

Per tal de celebrar l'efemèride el TOT ha publicat un suplement amb imatges de l'ahir i l'avui. Amb l'opinió de 30 clients que fa 30 anys que formen part de la vida del TOT, amb testimonis de joves que van néixer el 1985 i amb les dades més rellevants que demostren el canvi de la ciutat.

El suplement el podeu consultar tant en paper com en la seva versió digital. A més, el TOT ha creat el canal especial 'TOT 30 anys' a la seva web, en el qual es van publicant tots els continguts de la celebració.

A més, el passat 8 d'abril, el TOT va celebrar l'aniversari, juntament amb 800 lectors, a l'espectacle que el Circ Raluy va oferir al Teatre-Auditori.

Foto de família del Circ Raluy amb els lectors del TOT. FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem