Gairebé 3.000 santcugatencs viuen a l'estranger: els destins més habituals

Sant Cugat és el segon municipi català amb més presència a països com Rússia, Tailàndia, Emirats Àrabs Units, Oman i Grècia

2.949 santcugatencs viuen a l'estranger, segons dades de l'Institut Català d'Estadística del 2022. Això representa el 3,1% del total de la població de Sant Cugat. Durant l'últim any, un centenar més de santcugatencs ha decidit instal·lar-se en altres països. En els últims deu anys, des de l'esclat de la crisi econòmica, la població local a l'estranger no ha parat de créixer i ha passat de 934 a 2.949 persones. 

Per continents, Europa és el destí principal, amb 1.603 veïns vivint en un país europeu, el que representa el 54% del total dels santcugatencs a l'estranger. Àfrica és el continent amb menys presència local, amb només 33 ciutadans de Sant Cugat. 

Estats Units, principal destí

Tot i això, el país amb més presència de santcugatencs és Estats Units, amb 410 santcugatencs. A continuació hi ha Regne Unit (314), Alemanya (303) i Suïssa (239). A racons com Gàmbia o Pakistan hi ha registrat un santcugatenc.

Sant Cugat és el 15è municipi català amb més ciutadans a l'estranger. Tot i això, és de les 21 grans ciutats amb menys percentatge de població fora del país (15a posició). Però en alguns destins, destaca la presència santcugatenca.

Paper destacat de Rússia, Tailàndia i Emirats Àrabs

Sant Cugat és el segon municipi de Catalunya amb més presència a Rússia, Tailàndia, Emirats Àrabs Units, Oman i Grècia; només superat per Barcelona. A regions com el Sud-est asiàtic i Orient Mitjà, els santcugatencs són el tercer col·lectiu més nombrós. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem